O Bασίλης Κεκάτος εικονογραφεί την πανδημία του ύπνου

Published: 4 May 2020, 15:23

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Onassis USA ανέθεσαν σε καλλιτέχνες ανά τον κόσμο να ετοιμάσουν νέα έργα σε 120 ώρες, με τη σκέψη πως πρέπει να συμπεριλάβουμε και να κατανοήσουμε το παρόν, να διδαχτούμε από αυτό, να το αφηγηθούμε και να το ξορκίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα μια ψηφιακή χρονοκάψουλα που θα διατηρήσει τη μνήμη αυτής της εποχής για τις μελλοντικές γενιές.  Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο καραντίνας, μια σειρά από πρωτότυπα έργα που δημιουργούνται μέσα στις συνθήκες του «εδώ και τώρα», για να το υπερβούν και να μας ενώσουν, μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες μας.

<a href="/en/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Ο Βασίλης Κεκάτος έστησε το δικό του 12λεπτο προσωπικό αφήγημα την μορφή μιας μικρού μήκους που έχει την ακόλουθη υπόθεση: 

Μια επιδημία έχει πλήξει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης κοιμούνται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξυπνήσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν μολύνθηκαν· ανάμεσά τους και ένα αγόρι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Με μια παλιά κάμερα, προσπαθεί να αποτυπώσει πόση ομορφιά έχει απομείνει, έτσι ώστε να την δει το κορίτσι όταν ξυπνήσει. 

Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Νίκο Πάστρα

Σενάριο | Σκηνοθεσία | Αφήγηση | Μοντάζ : Βασίλης Κεκάτος. Διεύθυνση φωτογραφίας : Γιώργος Βαλσάμης. Μουσική : Παύλος Παυλίδης. Σχεδιασμός ήχου | Μιξάζ : Βάλια Τσέρου. Σχεδιασμός τίτλων : Νίκος Πάστρας. 

Όλα τα φιλμ του Enter μπορείτε να τα δείτε εδώ.

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 4 May 2020, 15:23
Ενημέρωση: 4 May 2020, 19:11
Συντάκτης: 
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos