CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">

Berlinale 14: Ο πολλά βαρύς κύριος Βίγκο Μόρτενσεν

Published: 15 Feb 2014, 20:23
 
Περιμέναμε να δούμε με μεγάλη προσμονή  τον γοητευτικό Viggo Mortensen, πρωταγωνιστή του The Two Faces of January της ταινίας που γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της στην Ελλάδα, αλλά απογοητευτήκαμε με τη συμπεριφορά του. 
 
Ο Viggo στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συντελεστές Daisy Bevan (συμπρωταγωνίστρια), Hossein Amini (σκηνοθέτης), Marcel Zyskind (διευθυντής φωτογραφίας) ήταν απόμακρος, σνομπ και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη να μιλήσει. Ίσως γιατί η ταινία δεν είναι και κανένα αριστούργημα (θυμηθείτε την κριτική του MOVE IT εδώ). Ίσως γιατί ο ψηφισμένος ως ο ηθοποιός με τα ωραίοτερα οπίσθια του Hollywood, μετά τον Mel Gibson φυσικά, να τον έχει βαρύ τον ... πισινό. 
 
Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση προς τους δημοσιογράφους όπου ο χολυγουντιανός ηθοποιός ζήτησε να γίνεται μια ερώτηση τη φορά που θα αφορά σε έναν και μόνο από τους συντελεστές. Κάτι που αμέσως μπλόκαρε τους δημοσιογράφους που άρχισαν να απευθύνονται μόνο στους άλλους συντελεστές. Γεγονός είναι πως μίλησε λίγο ανόρεχτα για την ταινία που παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ. 
 
Απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ζουμπουλάκη, ο σκηνοθέτης είπε πως πέρασε πολύ ωραία στα γυρίσματα στην Ελλάδα και πως είναι μεγάλη τύχη να κάνεις γύρισμα στην Ακρόπολη και την Κνωσό. Μακάρι να είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να δουν περισσότερα πράγματα. Πρόσθεσε πως ήταν πολύ τυχεροί που δουλέψαν με την ελληνική παραγωγή και τους ηθοποιούς παρόλο που είχαν διάφορα προβλήματα κατά τα γυρίσματα, όπως το να γίνεται πολύ κοντά κάποια διαδήλωση ή το ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου έκανε απεργία. Ότι οι έλληνες είναι πολύ περήφανοι και ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Ο Amini αισθάνεται πολυ τυχερός που μπόρεσε να γυρίσει την ταινία στα μέρη που εκτυλίσσεται το βιβλίο της Patricia Highsmith. Ο Marcel Zyskind ήρθε να συμφωνήσει με τα προηγούμενα και να συμπληρώσει πως η Κνωσσός αποτελεί μεγάλο προνόμιο. 
 
 
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο Mortensen αποκάλυψε πως θα υπάρξει και sequel της ταινίας όπου η συμπρωταγωνίστρια του Daisy Bevan θα έχει περισσότερη συμμετοχή και ότι διαφοροποιείται πολύ ο χαρακτήρας της. 
Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής αναφέρθηκαν και στο μίτο της Αριάδνης και τον λαβύρινθο του Μινώταυρου αντίστοιχα, αναφορικά πάντα με το έργο της Highsmith και τους χαρακτήρες που έχει πλάσει. Ο Amini ανέφερε πως ζήτησε η μουσική του έργου να είναι συμπονετική προς τους χαρακτήρες και πως ο Alberto Iglesias έκανε εκπληκτική δουλειά με τη μουσική. Τέλος, ο καθένας ανέφερε ένα τουλάχιστον αγαπημένο του από τα έργα της Highsmith ενώ ο σκηνοθέτης είπε πως δεν θα μπορούσε να γίνει μεταφορά του έργου της αμερικανίδας συγγραφέως στο σήμερα.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο Viggo Mortensen δεν υπέγραψε αυτόγραφα, δεν έβγαλε φωτογραφίες με τον κόσμο. Σαν σωστή ντίβα γύρισε την πλάτη του και έφυγε. 
 
Ελεντίνα Πανή
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos