Το Φεστιβάλ Βερολίνου 2021 θα διεξαχθεί online

Published: 17 Dec 2020, 04:33
Συντάκτης:

Φέτος, όπως όλα δείχνουν θα σπάσει το σερί μας και το MOVE IT δεν θα καλύψει live την Berlinale για 11η συνεχή χρονιά.

<a href="/en/festival-verolino/apohoroyn-oi-dieythyntes-tis-berlinale/68659">Αποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale

Πριν λίγα 24ωρα, η  Γερμανία μπήκε σε ακόμα πιο σκληρό lockdown καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται θεαματικά: καθημερινά καταγράφει 25-30.000 κρούσματα και 700-900 θανάτους.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε πριν λίγες ώρες το Variety (το κατ’εξοχήν μέσο της κινηματογραφικής βιομηχανίας), το 71ο φεστιβάλ Βερολίνου που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί 11 με 21 Φεβρουαρίου, θα γίνει σε δύο φάσεις. Στις αρχές Μαρτίου το διαγωνιστικό του τμήμα θα διεξαχθεί online, όπως και το European Film Market. Στις αρχές Ιουνίου ένα μίνι φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην πόλη, κανονικά σε κινηματογράφους.

Το αρχικό σχέδιο που προσπάθησαν να υλοποιήσουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ εδώ και κάποιες εβδομάδες (εκεί οφείλεται η απόλυτη σιωπή όσον αφορά στα ενημερωτικά μέιλ εδώ και αρκετό καιρό), ήταν να διεξαχθεί το φεστιβάλ στο φυσικό του περιβάλλον, τον Απρίλιο, αλλά η γερμανική κυβέρνηση, ένας από τους βασικούς οικονομικούς χρηματοδότες (με το συνολικό μπάτζετ να φτάνει τα 27 εκατομμύρια ευρώ), αποφάσισε να μην ρισκάρει στην αβεβαιότητα πιθανής όχι ικανής υποχώρησης των κρουσμάτων και των θανάτων, ώστε να επιτρέψουν την διεξαγωγή του σπουδαίου αυτού σινεφιλικού γεγονότος.  

Προσθέστε και την σχετική απροθυμία των αιθουσαρχών της πόλης, καθώς είναι πολύ πιθανό το φεστιβάλ να συνέπιπτε με την έξοδο του Τζεϊμσμποντικού «No time to die» στους κινηματογράφους και έχετε την πλήρη εικόνα.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμα από το Φεστιβάλ, κάτι που αναμένεται να συμβεί προ το τέλος της εβδομάδας.

Η Βerlinale αποτελεί ένα τεράστιο event για τον κινηματογραφικό χώρο, με 18.518 καλεσμένους από 132 χώρες από την κινηματογραφική βιομηχανία πέρυσι και 3.447 δημοσιογράφους (μεταξύ των οποίων και οι 5 του MOVE IT) από 82 χώρες, ενώ κατέγραψε 479.365 εισιτήρια (σε 40 αίθουσες από 15 κινηματογράφους) για τις προβολές των 341 ταινιών στο κυρίως πρόγραμμα, ενώ προβλήθηκαν επίσης και 732 φιλμ στο πρόγραμμα του European Film Market που διεξάγεται παράλληλα.

Αντιλαμβάνεστε τα μεγέθη.

Update 18/12/20: Πριν λίγα δευτερόλεπτα, λάβαμε και το επίσημο μέιλ από την διοργανώτρια αρχή του φεστιβάλ Βερολίνου που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Η 71η Berlinale θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις: Online τον Μάρτιο για την κινηματογραφική βιομηχανία (θα διεξαχθούν διαδικτυακά European Film Market, Berlinale Co-Production Market, Berlinale Talents & World Cinema Fund) και με προβολές σε open-air τοποθεσίες τον Ιούνιο για το κοινό. 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Dec 2020, 04:33
Ενημέρωση: 18 Dec 2020, 18:04
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos