Berlinale 16 - Ημέρα 1η: Όλα γύρω από τον Κλούνεϊ

Published: 12 Feb 2016, 22:08
Συντάκτης:

Από τη στιγμή που σαν Φεστιβάλ έχεις επιλέξει στην ταινία έναρξής σου να διαθέτεις και να φιλοξενείς τον Τζορτζ Κλούνεϊ σαν πρωταγωνιστή, τότε είναι προδιαγεγραμμένη η «μοίρα» της πρώτης ημέρας, της πρεμιέρας σου. Όλα (ή σχεδόν όλα) θα περιστραφούν γύρω από τον σούπερ σταρ, έστω και αν στην Κριτική σου Επιτροπή έχεις επιλέξει για Πρόεδρο, ολοκληρη Μέριλ Στριπ.

Kαι μπορεί πριν δύο χρόνια το MOVE IT να δημιούργησε σχεδόν από το πουθενά παγκόσμιο σούσουρο με την ερώτηση της Ελίζας Χριστοδουλίδη για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που επανέφερε την πονεμένη αυτή ιστορία στο προσκήνιο, φέτος όμως το θέμα ήδη προϋπήρχε και δεν ήταν άλλο από το προσφυγικό δράμα που αγγίζει πολλές χώρες άμεσα, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, αλλά και την Γερμανία.

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου του «Hail Ceasar» μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ και να εστιάσετε στις αντιδράσεις και τις απαντήσεις του διάσημου σταρ στις σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε.

Εκτός λοιπόν τον Κλούνεϊ και το παρεάκια του, αλλά και την κουστωδία της Μέριλ Στριπ στην Κριτική Επιτροπή, τι άλλο θα έχουμε να θυμόμαστε την πρώτη ημέρα της Berlinale; Σίγουρα τους απίθανους τέσσερις τύπους, ντυμένους –εξαιρετικά- σαν Ghostbusters, να περιμένουν στο κρύο για να δουν τον Κλούνεϊ (τον Μπρολίν, τον Τέιτουμ, την Σουίντον) και να μου εξομολογούνται πως το κάνουν για να τους δείξουν τα κανάλια, να αποκτήσει δημοσιότητα ο φόρος τιμής που αποδίδουν (και που μπορείτε να δείτε στην φωτό) στο αρχικό Ghostbusters, ώστε να καταφέρουν να βρουν εισιτήρια για την πρεμιέρα του sequel! Δεν αστειεύομαι, αυτό μου είπαν.

Kατά τα λοιπά, αυξημένη (αν και στο βαθμό του μέτρου διακρικτική) αστυνόμευση στους χώρους του φεστιβάλ, υψηλή σχετικά θερμοκρασία για την εποχή που συνοδεύτηκε όμως από ένα ενοχλητικό χιονόνερο και μια δυσάρεστη εξέλιξη για όσους ενοικιάζουν δωμάτια ή σπίτια στο Βερολίνο. Από την επόμενη χρονιά θα απαγορεύεται δια νόμου... Μόνο ξενοδοχεία και hostels.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos