Berlinale 15: "Λιτός βίος". Οι πρώτες εντυπώσεις

Published: 5 Feb 2015, 21:15
Συντάκτης:

Λιγότερο «φαντεζί» σε σχέση με πέρυσι δείχνει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα αποτυπώσαμε από την πρώτη μας μέρα στη Γερμανική πόλη. Εκτός από την απουσία -συγκρτικά- πολλών ταινιών με έντονο star power, το συναίσθημα που εισπράξαμε σήμερα είναι ότι οι διοργανωτές επέλεξαν είτε να δώσουν ένα περισσότερο  ‘indie’ προσανατολισμό στη φετινή διοργάνωση, ή έστω να περιορίσουν τη ‘star system’ αισθητική.

Ανεβαίνοντας σήμερα την Potsdamer Platz, αισθανθήκαμε τη χαλαρότητα αυτή, από τις ‘μικρότερες’ ουρές στα ταμεία για τα εισιτήρια και το λιγότερο κόσμο που περίμενε γύρω από το κόκκινο χαλί της Berlinale Palast για να δει από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας έναρξης “Nobody wants the night” (σε σύγκριση με πέρυσι που το φεστιβάλ ξεκινούσε με το οσκαρικό “Grand Budapest Hotel”...). Ακόμη και σε επίπεδο διοργάνωσης τα πράγματα δεν έχουν την ‘Γκράντε’ ατμόσφαιρα της περυσινής χρονιάς. Από την απουσία του πρωινού για τους δημοσιογράφους στο Audi Lounge, μέχρι το design της φετινής τσάντας (πράγματα ασήμαντα μεν), αλλά και το γεγονός ότι ενώ πέρυσι από την πρώτη μέρα ακόμη οι δημοσιογράφοι δυσκολεύονταν να βρουν εισιτήρια για τις κανονικές προβολές για τις «εμπορικές» ταινίες, αφου σήμερα και αύριο τουλάχιστον μέχρι την ώρα που μιλάμε δεν υπήρχαν soldout, όλα δείχνουν ότι φέτος τα πράγματα θα είναι κάπως... χαλαρά.

Κατά τα άλλα το Βερολίνο παραμένει μαγικό, αν και... παγωμένο, υπάρχουν ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε, αν και περισσότερο περιμένουμε εναγωνίως τα ‘κρυμμένα’ διαμαντάκια του φεστιβάλ, εδώ είμαστε θα τα δούμε και θα τα μοιραστούμε μαζί σας όλα! Μείνετε συντονισμένοι για συνεχές ρεπορτάζ!

Φωτό: Βίκυ Μοσχονησιώτου

Το MOVE IT θα καλύψει και φέτος το Φεστιβάλ του Βερολίνου, με τους περισσότερους διαπιστευμένους συνεργάτες από κάθε άλλο ελληνικό μέσο.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Feb 2015, 21:15
Ενημέρωση: 5 Feb 2015, 21:15
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos