Belrinale 16: Η Τίλντα Σουίντον τιμά τον Ντέιβιντ Μπάουι

Published: 13 Feb 2016, 21:00
Συντάκτης:

Δεν τίμησε μόνο η Berlinale τη μνήμη του Ντέιβιντ Μπάουι χθες με την προβολή του "The man who fell to earth" στο Friedrichstad Palace, αλλά και η Τίλντα Σουίντον, η οποία εμφανίστηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλινγκ και τον παραγωγό Λουκ Ρεγκ, γιο του Νίκολας Ρεγκ. 

Σε μια αίθουσα εναρμονισμένη σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης, σε μια πόλη που αγάπησε (και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης) όσο λίγες ο Μπάουι, η Tίλντα Σουίντον, δηλωμένη μέγιστη φαν (αλλά και καλή φίλη) του Μπάουι, βρίσκεται ήδη Berlinale, τόσο για το «Hail, Caesar!» των αδελφών Κοέν, αλλά και το ντοκιμαντέρ «The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger» που συν-σκηνοθετεί.

Όταν της έδωσε τον λόγο ο Κόσλικ, το αγαπημέλνο μας 55χρονο ξωτικό ομολόγησε ότι «είμαι εδώ για να τιμήσω τον μεγάλο ηγέτη της φυλής μας. Αντιπροσωπεύω όλους τους φανατικούς φίλους του Μπάουι- ο καθένας από εσάς θα μπορούσε να στέκεται εδώ, απλά εγώ είμαι η τυχερή. Και νιώθω διπλά τυχερή διότι σε ηλικία 17 ετών έτυχε να πέσει στα χέρια μου και να διαβάσω –χωρίς ακομη να έχω σχέση με τον κινηματογράφο- το σενάριο του «The man who fell to earth» από μια θεια μου που ήταν παντρεμένη με σεναριογράφο... Αισθάνομαι λοιπόν μια ιδιαίτερη σύνδεση με την ταινία... Και όχι μόνο. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ποτέ στη ζωή μου ήταν δικός του, πάντα θα νιώθω τυχερή που έζησα το μεγαλείο ενός τέτοιου πλάσματος μέσα από τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες... Ο Ντέιβιντ Μπάουι μας κληροδότησε εκατοντάδες χιλιόμετρα ήχου και εικονογραμμάτων και είμαι υπερήφανη που τιμώ την μνήμη του στο Φεστιβάλ που του ταιριάζει περισσότερο απ’όλα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos