Νύχτες 15: "Μαριονέτες" - REVIEW

Published: 2 Oct 2015, 12:00
Συντάκτης:

Στην πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική δουλειά του Παντελή Καλατζή ,σε σενάριο του ίδιου και των Αλέξη Γεωργούλη &  Λάζαρου Μπαλαούρα, παρακολουθούμε έναν πάλαι πότε δημοσιογράφο να παλεύει να διαλευκάνει τον φόνο ενός φίλου του ενώ στοχοποιείται και ο ίδιος. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία μυστική και παραθρησκευτική αδελφότητα που στοχεύει στην αναβάθμιση της πνευματικότητας και στην ένωση του θείου με το ωραίο.

Ο Παντελής Καλατζής προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μυστήριο, ένα μύθο γύρω από την ιερή πύλη, που είναι προσβάσιμη μόνο για λίγους και εκλεκτούς, αλλά δεν το πετυχαίνει 100%. Όπως αναφέρεται και στην ταινία υπάρχει απόσταση μεταξύ προσπάθειας και επιτυχίας. Επιπλέον μας ξένισε αρκετά το παιχνίδι με τις μάσκες και η γυμνή «ακολουθία» τύπου "Μάτια Ερμητικά Κλειστά’’ του μεγάλου Κιούμπρικ, γιατί δεν εξυπηρετούσε κάποια σεναριακή σκοπιμότητα. Όμως οφείλουμε να πούμε ότι η ταινία είναι προσεγμένη και εν τέλει είναι πάντα αναζωογονητικό να παρακολουθούμε ελληνικές ταινίες στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Όσον αφορά τις ερμηνείες, ο Αλέξης Γεωργούλης κρατάει γερά τα ηνία της ταινίας, με την Γιούλικα Σκαφιδά να τον σιγοντάρει ενώ ο Άκης Σακελλαρίου είναι «πιστός» στον χαρακτήρα του. Στο ρόλο του κακού o Γιώργος Κιμούλης είναι όσο εριστικός και επιβλητικός πρέπει, η Ναταλία Δραγούμη πετυχαίνει το στυλ της απρόσιτης(χαριτολογώντας bitch) και φυσικά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης-όπως πάντα- δίνει μία κωμική νότα.

Αν ανήκετε στο υποψιασμένο κοινό δεν θα σοκαριστείτε από την έκβαση της ταινίας και κατά συνέπεια δεν θα γίνετε μαριονέτες στα χέρια του Καλατζή.

Αν όχι θα πέσετε στην παγίδα..

Υπόθεση: Ο Φίλιππος , μετά την άγρια δολοφονία του αδελφικού του φίλου(Σέργιου), θα επιστρέψει στην Αθήνα για να διαλευκάνει την υπόθεση. Στην έρευνα θα συμβάλλει και η Νικολέτα, μία νεαρή ζωγράφος και φίλη του αποθανόντα, δίνοντας νέα στοιχεία . Αντιμέτωποι με ένα καλά κρυμμένο μυστικό, θα πρέπει ν’ αποφασίσουν αν θα φύγουν μακριά ή αν θα γίνουν μαριονέτες στα χέρια ενός πανίσχυρου συστήματος.

5 / 10

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos