Νύχτες 14: Τι να δείτε σήμερα Παρασκευή 26/9

Published: 26 Sep 2014, 09:51

Κάθε ημέρα, το MOVE IT σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος από το 20o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

The infinite man/Άνθρωπος στο άπειρο

Ιντεάλ, 20.30

Αυστραλία (2014, 85'). Σκηνοθεσία: Χιού Σάλιβαν. Παίζουν: Τζον ΜακΚόνβιλ, Σάρα Μάρσαλ, Άλεξ Δημητριάδης.

O Ντιν και η Λάνα θέλουν να γιορτάσουν την επέτειό τους αναβιώνοντας και στην παραμικρή λεπτομέρεια το προηγούμενο, υπέροχο ταξίδι τους. Μόνο που όταν επιστρέφουν σε εκείνο το μοτέλ που κάποτε έσφυζε από ζωή, διαπιστώνουν πως βρίσκονται πλέον σε μια πόλη φάντασμα. Εκεί, ο νευρικός εφευρέτης Ντιν προσπαθεί να βάλει σε λειτουργία μια μηχανή που καταγράφει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και αποθηκεύει τα ευχάριστα συναισθήματα, αλλά τα σχέδια του καταρρέουν όταν εμφανίζεται ο πρώην της Λάνα και την πείθει να φύγει μαζί του. Ένα χρόνο αργότερα, ο Ντιν βρίσκεται ακόμη στο μοτέλ και τηλεφωνεί στη Λάνα, ζητώντας της να τον επισκεφτεί για να της δείξει τη νέα του ανακάλυψη: μια συσκευή που θα τους γυρίσει στην τελευταία τους συνάντηση προκειμένου να κατασκοπεύσουν τους εαυτούς τους και να αποτρέψουν τα λάθη τους.

Ιl capitale umano/Το ανθρώπινο κεφάλαιο

Δαναός 1, 21.45

Ιταλία (2013, 109'). Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρζι. Παίζουν: Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλέρια Γκολίνο, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι.

Το ιταλικό σινεμά συνεχίζει να παίρνει τα πάνω του, με ένα δραματικό κομψοτέχνημα που ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ σάρωσε στα ιταλικά Οσκαρ, τα περίφημα David di Donatello, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, β' ανδρικού ρόλου για τον Φαμπρίτσιο Τζιφούνι, β' γυναικείου ρόλου για τη «δική μας» Βαλέρια Γκολίνο, μοντάζ και ήχου. Εξαπατήσεις, σκάνδαλα, μυστικά και ψέματα της επίπλαστης ευμάρειας και της υψηλής κοινωνίας, που θα βγουν στην επιφάνεια μετά το δυστύχημα ενός μοτοσικλετιστή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Coherence/Η νύχτα του κομήτη

Δαναός 1, 23.45

HΠΑ (2013, 89'). Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ουόρντ Μπίρκιτ. Παίζουν: Έμιλι Φόξλερ, Νίκολας Μπρέντον, Λορίν Σκαφάρια, Χιούγκο Άρμστρονγκ.

Όπως τα καλύτερα επεισόδια της «Ζώνης του Λυκόφωτος» σκαρφίζονταν για το κοινό τους τις πιο απίθανες σεναριακές πλοκές, ενσωματώνοντάς τες σε αξέχαστες ιστορίες του φανταστικού και του παράδοξου, έτσι και ο Τζέιμς Γουόρντ Μπίρκιτ καταφέρνει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του να αναπαράγει κάτι από τη μαγεία της θρυλικής εκείνης τηλεοπτικής σειράς. Η ταινία του τοποθετείται εξ ολοκλήρου στη διάρκεια μιας νύχτας όπου το πέρασμα ενός κομήτη από την ατμόσφαιρα της γης προμηνύει ανεξήγητα αστρολογικά φαινόμενα και φέρνει μια παρέα τριαντάχρονων φίλων αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο η γύρω της χωροχρονική πραγματικότητα να έχει διαταραχτεί για πάντα. Τις εκπλήξεις αυτού του γοητευτικού φιλμικού γρίφου είναι προτιμότερο καθένας θεατής να τις εξερευνήσει από μόνος του.

What we do in the shadows/Όσα κάνουμε στις σκιές

Όπερα, 23.00

Νέα Ζηλανδία (2014, 86'). Σκηνοθεσία: Ταίκα Ουατίτι, Ζεμέιν Κλέμεντ. Παίζουν: Ταίκα Ουατίτι, Ζεμέιν Κλέμεντ, Tζόναθαν Μπρου, Στου Ράδερφορντ.

Aν νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τα βαμπίρ ή έχετε δει και βαρεθεί τα πάντα, κάνετε λάθος. Γιατί στη Νέα Ζηλανδία το κάνουν αλλιώς και ενίοτε ως reality. Ένα συνεργείο αποφασίζει να καταγράψει την καθημερινότητα μιας ιδιαίτερης ομάδας συγκατοίκων. Ιδιαίτεροι αφού πρόκειται για πανάρχαια βαμπίρ. Τα οποία αντιμετωπίζουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα προβλήματα κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Πώς πληρώνεις το νοίκι όταν δεν έχεις λεφτά; Πώς ετοιμάζεσαι να περάσεις την πόρτα ενός κλαμπ χωρίς να έχεις φτιαχτεί, εφ' όσον δεν έχεις αντανάκλαση στον καθρέφτη; Ποιος θα αναλάβει να καθαρίσει το γεμάτο αίματα δωμάτιο μετά το δείπνο; Και τι συμβαίνει όταν εκ των πραγμάτων διαφορετικές προσωπικότητες που συγκατοικούν, έρχονται σε σύγκρουση; Με τη διαφορά του ότι διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις και μπορούν να μεταμορφωθούν σε νυχτερίδες; Μια βαμμένη στο αίμα, ξεκαρδιστική κωμωδία-έκπληξη με σοφιστικέ δόντια, που διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες παρωδίες τρόμου της εύκολης πλάκας και καταχειροκροτήθηκε στα Φεστιβάλ Σάντανς, Βερολίνου και Κάρλοβι Βάρι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos