Σεπτέμβριος 2019: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Published: 4 Sep 2019, 16:42
Συντάκτης:

Σεπτέμβριος, ο μήνας της επανένταξης στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές και με αρκετές νέες ταινίες να μας υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα για σινεφιλική παρέα τις βραδιές του φθινοπώρου. 

Το πρόγραμμα των φιλμ που θα πάρουν διανομή στις ελληνικές αίθουσες, αλλά και που θα στριμάρουν σε Netflix & Amazon Prime (τα οποία εκπέμπουν νόμιμα με συνδρομή στην χώρα μας), είναι αρκετά πλούσιο, ίσως ένα κλικ πιο χαμηλά σε ενδιαφέρον από προηγούμενες χρονιές, κατάσταση προφανώς συγκυριακή. 

Στο MOVE IT συνοψίζουμε όσα πρέπει να δείτε τον Σεπτέμβριο, επιλέγοντας ένα Top-10 που τα έχει όλα και συμφέρει και που οφείλετε να το τσεκάρετε.

Αύριο Πέμπτη 5/9 κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel του "It", με προσωνύμιο "Chapter 2", με τον Pennywise σε νέες περιπέτειες, σε ένα άνισο φιλμ τρόμου και απλοϊκής χιουμανιστικής διδακτικής. Παράληλλα, θα δούμε και το νό φιλμ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ "Where'd you go Bernadette", με την Κέιτ Μπλάνσετ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ανάμικτες κριτικές. 

Στις 12/9 προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους άλλο ένα αναμενόμενο φιλμ, η κινηματογραφική μεταφορά του εξαιρετικού τηλεοπτικού "Downton Abbey" με τους φανατικούς θαυμαστές, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου προσγειώνεται στις αίθουσες με φόρα από την Βενετία και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε εκεί, αλλά και το οσκαρικό buzz που τον συνοδεύει, ο Μπραντ Πιτ με το "Ad Astra" του Ντέιβιντ Γκρέι. Μαζί του και η κινηματογραφική μεταφιρά του best seller λογοτεχνήματος "Η καρδερίνα" με την Νικόλ Κίντμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Τζον Κρόουλι του "Brooklyn" στην σκηνοθεσία.

Στις 26 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στις αίθουσες ο Σιλβέστερ Σταλόνε για μία ακόμη (και ελπίζουμε τελευταία) φορά σαν Rambo στο "The last blood", ενώ ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο από την θέση του παραγωγού αναμένεται να μας τρομάξει (και κάτι παραπάνω) με το "Scary stories to tell in the dark".

Στο Netflix θα δούμε στις 20/9 το ανατρεπτικό talk show του Ζακ Γαλιφιανάκη "Between two ferns", το οποίο έγινε ταινία με διάσημους σταρ νε συμμετέχουν, ενώ στο Amazon Prime στις 6 Σεπτεμβρίου το βραβευμένο στο Sundance "Last Night" με την Έμμα Τόμπσον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos