MOVE IT top 2013 - No 4: "La vie d'Adele"

Published: 9 Jan 2014, 21:05

Οι συντάκτες και συνεργάτες του MOVE IT αντάλλαξαν απόψεις, αντιδίκησαν, αγκομάχησαν, τελικά ψήφισαν τις καλύτερες ταινίες του 2013. Καθημερινά λοιπόν θα σας παρουσιάζουμε και από μία, αντίστροφα από το 10 έως το 1.

Στο Νο 4, "Η ζωή της Αντέλ" του Αμπντελατίφ Κεσίς με τις Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λέα Σεϊντού που τόσο συζητήθηκε όσο λίγες ταινίες φέτος, κυρίως για τις ερωτικές της σκηνές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται σε σινεφιλική αξία, καθώς βραβεύτηκε στις Κάννες για σκηνοθεσία και τις δύο ερμηνείες της (όπως επίσης και με το Fipresci), είναι προτεινόμενη για Χρυσή Σφαίρα και πολύ πιθανό για Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ.

Η 15χρονη Αντέλ ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά.

Μια ταινία που καταφέρνει να μας κάνει να αδιαφορήσουμε για το γεγονός ότι παρακολουθούμε μια ομοφυλοφιλική σχέση και να παραδοθούμε άνευ όρων σε μια σπαρακτική ιστορία αγάπης, από εκείνες που όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε βιώσει μια φορά στη ζωή μας κι ας γνωρίζουμε το πόσο πολύ πονάει.

Την κριτική του MOVE IT μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό με τις δικές σας επιλογές. Ψηφίστε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 day

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos