Δωρεάν online οι 3 βραβευμένες μικρού μήκους της Ζακλίν Λέντζου

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2020, 16:47
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δράσεις που μας κρατούν δημιουργικούς και κοντά στο ελληνικό σινεμά, σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνουμε. Προβάλλει δωρεάν μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019. Η δράση «Meet the Future» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

<a href="/multimedia-video-clip/i-zaklin-lentzoy-synergazetai-me-ton-gkoystavo-santaolagia/68839">Η Ζακλίν Λέντζου συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Σανταολάγια</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ζακλίν Λέντζου συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Σανταολάγια

Από σήμερα Πέμπτη 23/4 μέχρι και την Κυριακή 26/4 στις 12 το μεσημέρι, θα προβληθούν οι 3 βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες της Ζακλίν Λέντζου. Η Αλεπού (στο Λοκάρνο), η Hiwa (στο Βερολίνο) και το Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Ημέρα Της Χρονιάς (που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Leica Cine Discovery στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών). Η 31χρονη Ελληνίδα δημιουργός ετοιμάζει και την πρώτη μεγάλου μήκους της ταινία, "Σελήνη, 66 ερωτήσεις".

Αλεπού (2016)

Aθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος κλείνει τη ραπ και μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν ξέρει ακόμη, ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωής τους. Ήδη όλα έχουν αλλάξει.

Παίζουν: Νίκος Ζεγκίνογλου, Νότα Τσερνιάφσκι, Κατερίνα Ζησούδη

 

Hiwa (2017)

Στο όνειρο του Jay, o ήλιος της Αθήνας είναι τόσο αδύναμος ,ώστε μπορείς να τον κοιτάξεις χωρίς να τυφλωθείς.

 

Έκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς (2018)

Η τελευταία μέρα της χρονιάς ξημερώνει κάτω από το φεγγάρι, ενώ η Σοφία βλέπει ένα όνειρο και δεν το λέει σε κανέναν: περπατώντας στην έρημο, μαθαίνει πώς είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Μήπως έχασε την καρδιά της;

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Κατερίνα Ζησούδη, Νίκος Ζεγκίνογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos