Δημοσίευση: 9 Νοε. 2014, 16:47

«Στην αρχή νόμιζα ότι η ζωή χωρίς κανόνες δεν έχει νόημα. Τώρα ξέρω ότι δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς. Κι αυτός είναι ο χειρότερος κανόνας»

O Δημήτρης Καραντζάς, μετά τον Κυκλισμό του Τετραγώνου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αβινιόν) και την Ελένη (Φεστιβάλ Επιδαύρου) καταπιάνεται με ένα από τα λιγότερο γνωστά αριστουργήματα του Έντεν φον Χόρβατ, το Σλάντεκ και εγκαινιάζει από 6 Νοεμβρίου 2014 τον κύκλο των τριών βραδινών παραστάσεων που θα παρουσιαστούν τη φετινή θεατρική περίοδο στο Θέατρο Πόρτα με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα».

Ενα έργο που μιλάει για τα πιο άγρια ένστικτά μας, την ανάγκη ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης και την πραγματική αδυναμία του ανθρώπινου είδους να αντιδράσει σε μια κοινωνία απόλυτης αστάθειας και διάσπασης. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Άρης Μπαλής, Μιχάλης Οικονόμου, Αργύρης Πανταζάρας, Αινείας Τσαμάτης.

O Σλάντεκ είναι ένας νέος χωρίς μόρφωση και δουλειά σε αναζήτηση προσανατολισμού μέσα στις οικονομικές και κοινωνικές θύελλες του μεσοπολέμου. Μοιάζει παντελώς ανίκανος να οραματιστεί μια ειρηνική ζωή. Τελικά εντάσσεται στους κόλπους του Μαύρου Στρατού, μιας σκληροπυρηνικής φασιστικής ομάδας που εκπαιδεύει/εκτρέφει δολοφόνους για το «καλό της πατρίδας». Ένα έγκλημα γίνεται αφορμή για μια ατέρμονη αντιπαράθεση ιδεολογιών. Το έργο του Χόρβατ είναι ένα πολιτικό υπαρξιακό δράμα, ένας προβληματισμός για την αγωνιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, ακόμα και θυσιάζοντας την ανθρώπινη του υπόσταση. Ένα από τα λιγότερα γνωστά αριστουργήματα του σπουδαίου Γερμανό-Αυστρο-Ούγγρου συγγραφέα γραμμένο το 1929, λίγο πριν ο Ναζισμός αναρριχηθεί στην εξουσία με επικίνδυνα ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες στο σήμερα.

Θέατρο Πόρτα. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλ. 210 77 11 333. www.porta-theatre.gr. Τετάρτη 20.00, Πέμπτη 21.15, Παρασκευή 21.15, Σάββατο 21.15, Κυριακή 19.00. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15,  Φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων 10 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). 

Δημοσίευση: 9 Νοε. 2014, 16:47
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724