"Room Service" από τον Έκτορα Λυγίζο

Δημοσίευση: 18 Δεκ. 2013, 14:23

Αμέσως μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, ο κινηματογραφιστής και θεατρικός σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει με την ομάδα Grasshopper μια ξέφρενη φάρσα της εποχής του Μεσοπολέμου, γραμμένη στον απόηχο του αμερικανικού κραχ. Από θεατρική επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ, ταινία από τους αδελφούς Μαρξ, μιούζικαλ με τον Φρανκ Σινάτρα, μεταμοντέρνα παράσταση σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάιερ το Room Service (1937) τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μια αμερικανική φάρσα για την οικονομική κρίση του Μεσοπολέμου ανεβαίνει ξανά σε καιρούς κρίσης. Το έργο αφορά σε ένα χρεοκοπημένο θίασο γεμάτο πεινασμένους ηθοποιούς και επίδοξες στάρλετ που διαμένει σε ένα δευτεροκλασάτο ξενοδοχείο. Στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη χρηματοδότηση για το νέο τους ανέβασμα, οι άνθρωποι του θιάσου μπλέκονται σε μια δίνη από γκάφες και μηχανορραφίες.

Στην παράσταση, η φρενήρης δράση του έργου εξωθείται στα έσχατα όρια τού σωματικού θεάτρου και της ακραίας περφόρμανς. Ο ολιγομελής νεανικός θίασος ερμηνεύει ασθμαίνοντας δεκατέσσερις ρόλους, εξερευνώντας τα όρια της εξάντλησης αλλά και τη σκληρότητα, την αγριότητα και το μαύρο χιούμορ του να είναι κανείς φτωχός πλην όμως …εφευρετικός.


 

18/12/2013 – 5/01/2014 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης), Μικρή Σκηνή στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Ώρα έναρξης: 21:00. Εισιτήρια: 18 € | Μειωμ. 10 €

Μετάφραση, Διασκευή & Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος, Σκηνικά & Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη, Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης, Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Βλασσοπούλου, Παίζουν: Γιάννης Κλίνης, Έκτορας Λυγίζος, Έλενα Μεγγρέλη, Δημήτρης Μοθωναίος, Άρης Μπαλής, Γιάννης Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Παράλληλη δράση:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 - Συζήτηση μετά την παράσταση με τον Έκτορα Λυγίζο.

Διαβάστε περισσότερα: (http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1200)

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: (https://buy.tickethour.com/stegi-ww/showProductList.html?idEvent=2002040)
Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, PUPLIC, Παπασωτηρίου, Ιανός, μηχανήματα easypay winbank σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Πάρκινγκ στη Στέγη (http://www.sgt.gr/gr/stegi/17,72)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr, press@sgt.gr



 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos