Ο Μαρξ στο Σόχο

Δημοσίευση: 16 Οκτ. 2011, 18:41

Ο Μαρξ στο Σόχο συνεχίζει το ταξίδι του με σύντροφο το αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο Ιλίσια, αφού έκανε πρώτα μία στάση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από αίτημα του Άγγελου Αντωνόπουλου που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχει πιο επαναστατική πράξη από το να λες την αλήθεια

Ο διαχρονικός μονόλογος του Χάουαρντ Ζιν Ο Μαρξ στο Σόχο με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στο ρόλο του φιλοσόφου και θεμελιωτή του κομμουνισμού Καρλ Μαρξ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου για πέμπτη χρονιά κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ιλίσια.

Ένα ευφυέστατο, πνευματώδες και απολαυστικό έργο που γράφτηκε το 1999 και μιλά με απλά λόγια για την ελευθερία, την επανάσταση, την οικογένεια, τον πόλεμο, τη θρησκεία, τα παιδιά, την παγκόσμια κρίση, την μπύρα, τη θεωρία της υπεραξίας, τον Σαίξπηρ, την ηλιθιότητα των ηγετών του κόσμου, τον έρωτα, τα ψελίσματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, τη μουσική, τη δειλία του Τύπου, το κρασί, τον Ναπολέοντα, τη δημοκρατία, την τηλεόραση.

Ο Μαρξ επιστρέφει για λίγο από τον Άλλο Κόσμο μόνο για να μας αποδείξει πως οι ιδέες του δεν έχουν πεθάνει. Δηλώνει ότι έκανε λάθος το 1848 που έλεγε πως ο καπιταλισμός ήταν στα τελευταία του. Έπεσε έξω γύρω στα διακόσια χρόνια. Αλλά πιστεύει ότι ο καπιταλισμός σκάβει το λάκκο του. Και αυτό θα αλλάξει. Κάτι νέο θα βγει απʼ όλα αυτά. Είναι σίγουρος. «Και αν αυτή του η πεποίθηση μας ακούγεται υπερβολικά ριζοσπαστική, ας θυμηθούμε πως «ριζοσπαστικός» σημαίνει ότι ασχολείσαι με τη ρίζα ενός προβλήματος. Και η ρίζα είμαστε εμείς». Άλλωστε, «δεν υπάρχει πιο επαναστατική πράξη από το να λες την αλήθεια».

Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας, τηλ. 210 7210045, 210 7216317. Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Δευτέρα – Τρίτη: 21.00. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ. Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα).


 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Aνοίγουν 21 Μαϊου τα θερινά

Aνοίγουν 21 Μαϊου τα θερινά

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, καθώς επίσης...
6 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870