Kαγκουρό

Δημοσίευση: 29 Οκτ. 2016, 00:43

Αθήνα 2015. Ο Ορφέας, όπως και τόσοι άλλοι νέοι της εποχής, διαλέγει το δρόμο της φυγής. Σαν καγκουρώ, που ετοιμάζεται για το σάλτο του…

Το σημαντικό θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ''Καγκουρώ'', ανέβηκε για πρώτη φορά, την περασμένη σεζόν, από την Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος, κάνει μια νέα αρχή στο ''Θέατρο Σταθμός'' του Μεταξουργείου, και μάλιστα το σκηνοθετεί ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος σκηνοθετεί για πρώτη φορά έργο του. Το κεντρικό πρόσωπο του έργου, ο Ορφέας, είναι εγκλωβισμένος σε μια κοινωνία που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξέλιξης. Αισθάνεται - και είναι - θύμα της σύγχρονης ελληνικής κρίσης και όσο κι αν προσπαθεί δεν καταφέρνει να βρει τον βηματισμό του. Ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον, αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Αναπάντεχες εξελίξεις όμως, εμποδίζουν το όνειρο. Το «Καγκουρώ», του Βασίλη Κατσικονούρη, ξεδιπλώνει με μαεστρία, όχι μόνο ένα οικογενειακό δράμα, αλλά και τη διάλυση μιας κοινωνίας, όλο το τρομακτικό φάσμα της σύγχρονης ελληνικής παθογένειας και των αιτίων που την προκάλεσαν. Το έργο του, είναι η ιστορία ενός τόπου που αναζητάει όραμα.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάνος Καρατζογιάννης. Σκηνικά - Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη. Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξ Αλεξάνδρου. Χορογραφίες: Βλοτίνα Νουλέλλη. Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης. Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγος: Μαίρη Μαρμαρινού. Φωτογραφίες: Στέφανος Κυριακόπουλος/ Promo Video Art: ΒασίληςΤύρος – Άρης Αντιβάχης – Νικόλας Κανελλόπουλος / MIDNIGHT PICTURES.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ορφανός, Βαγγέλης Ρόκκος, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ημέρες και ώρες παράστασης:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00. Τελευταία Παράσταση: 31 Ιανουαρίου 2017. Διάρκεια: 110' με διάλειμμα. Κρατήσεις θέσεων: 211 4036322 & 6948 515500 και www.viva.gr . Εισιτήρια: 15 €, 10 € φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, 5 € ατέλεια. Ειδικές τιμές για γκρουπ κατόπιν συνεννόησης με το ταμείο του θεάτρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos