Ιστορία Δύο Πόλεων

Δημοσίευση: 15 Ιαν. 2015, 09:02
Συντάκτης:

Ήταν οι καλύτερες μέρες / Ήταν οι χειρότερες μέρες.

Είχαμε μπροστά μας τα πάντα / Είχαμε μπροστά μας το τίποτα.

Το κλασικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευασμένο για θεατρική σκηνή, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

“Ήταν το σωτήριο έτος 1775”, το Λονδίνο και το Παρίσι βρίσκονται στις αντίθετες άκρες του φάσματος: Το Λονδίνο ευημερούσε και ήταν το καταφύγιο για πολλούς. Στο Παρίσι η πείνα και η φτώχεια ήταν παντού. Στα σπίτια, στους δρόμους και στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Η καταπίεση και η τρομοκρατία που ασκούσε η Αριστοκρατία, είχε λυγίσει το λαό.

Ένα από τα θύματά της και ο Αλεξάντερ Μανέτ, κάποτε περίφημος γιατρός αλλά μετά από τον άδικο και μυστήριο εγκλεισμό του στη Βαστίλλη, το μόνο που έχει απομείνει είναι η σκιά του εαυτού του. Αφού “επιστρέφει” στη ζωή είκοσι χρόνια αργότερα, ξανασυναντιέται με την κόρη του, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αντίθετους άντρες: Ο ένας χωρίς σκοπό και αιτία στη ζωή, μια χαμένη υπόθεση, ενώ ο άλλος αξιοπρεπής και τίμιος, αλλά με παρελθόν που κανείς τους δε γνωρίζει. Σύντομα όλοι τους θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια υπόθεση που ξεπερνά την ίδια τους την ύπαρξη, θα γίνουν τα θύματα της εποχής τους και θα ανακαλύψουν ότι οι μοίρες τους ήταν από καιρό ενωμένες …

Μια ιστορία για τον έρωτα, την αξιοπρέπεια, την αδικία και την κοινωνική διάκριση. Και όλα αυτά με φόντο τη μεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ και άλλαξε για πάντα την ιστορία.

διασκευή / σκηνοθεσία: Μάκης Κατσούλης

σκηνικά / κοστούμια: Αγγελική Πουλή, Μάνια Βορεάκου

φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Μαραθιά

φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

πρωτότυπη μουσική: Εύα Βασιλονικολού, Πάνος Λιάπης, Δήμητρα Παλιούρα, Δημήτρης Πατρώνας

Παίζουν: Γιώργος Γεροντιδάκης, Πέτρος Γούτης, Γιώργος Γιαννίμπας, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Λία Τσάνα, Ζέττα Ζάρκου, Αριστοτέλης Σφήκας, Μάκης Κατσούλης, Δημήτρης Βεκιάρης, Εύα Δημητροπούλου.

 

Εισιτήρια: 12€ (Κανονικό), 8€ (Μειωμένο), 5€ (Ανέργων)

Από 19 Ιανουαρίου 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Για Περιορισμένο Αριθμό Παραστάσεων.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ: Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο , Τηλ/Fax: 210 5201684  , Στάση Μετρό Μεταξουργείο

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos