Aπαγορευμένος ο "Noah" σε αρκετές χώρες! - Πως κατασκευάστηκε η Κιβωτός

Δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2014, 18:58

Το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημέρωσαν την κινηματογραφική εταιρία παραγωγής Paramount πώς δεν πρόκειται να προβάλλουν το πολυαναμενόμενο "Νoah" του Ντάρεν Αρονόφσκι, ενώ παρόμοιες αντιδράσεις αναμένονται στην Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Κουβέιτ, καθώς για παράδειγμα, το ισλαμικό ινστιτούτο Αλ Αζχαρ της Αιγύπτου τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του υπέρ της απαγόρευσης του φιλμ στη χώρα.

Ταυτόχρονα αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο συντηρητικό κομμάτι των ΗΠΑ όπου θρησκευτικές οργανώσεις βρίσκουν ενοχλητικά σημεία της ταινίας. Σας είχαμε ποστάρει προ τριμήνου την προσπάθεια του πρωταγωνιστή Ράσελ Κρόου να προσκαλέσει μέσω τον Πάπα Φραγκίσκο μέσω Twitter για να δει και να εγκρίνει την ταινία.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε ένα πρώτο 4λεπτο featurette με τον τρόπο που κατασκευάστηκε η εντυπωσιακή κιβωτός, με τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό να εξηγούν πως την αντιμετώπισαν όχι σαν ένα πλοίο αλλά σαν ένα μεγάλο "κοφίνι" που απλά θα καταφέρει να επιπλεύσει κατά την διάρκεια της θεομηνίας και θα μεταφέρει σώα ζώα και ανθρώπους.

Μάλιστα, τα 2/3 από το "κτήνος" που ανυπομονούμε να δούμε στην οθόνη στις 28 Μαρτίου, είναι κατασκευασμένα σε υπολογιστή και μόλις το 1/3 στήθηκε πραγματικά στο Εθνικό Πάρκο του Νασάου στις Μπαχάμες.

Προσθέστε και μερικές φρέσκες σκηνές που σας περιμένουν και... πατήστε το Play!

A.K.

 

Update 22/3/14: Η "Μεγάλη Πέμπτη" (27/3, ημερομηνία εξόδου στις ελληνικές αίθουσες) είναι πλέον πάρα πολύ κοντα. Η ανυπομονησία μας για το "Noah" του Ντάρεν Αρονόφσκι δύσκολα περιγράφεται με λόγια πλέον, οπότε ας μιλήσουμε ξανά με εικόνα και συγκεκριμένα με δύο φρέσκα featurette: ένα για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε η Κιβωτός και το δέος που προκάλεσε ακόμα στους ίδιους τους πρωταγωνιστές και άλλο ένα σχετικά με ένα πορτραίτο για τον "κακό" χαρακτήρα (και τον άνθρωπο που προσπαθεί να σταματήσει τον Νώε) του Tubal Caine που υποδύεται ο Ρέι Ουίνστοουν. 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos