Tα 10 επεισόδια σειρών με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDb

Δημοσίευση: 16 Aug 2022, 14:19
Συντάκτης:

Ένα καλό τηλεοπτικό επεισόδιο μιας σειράς μπορεί είναι ένας τρόπος να ειπωθούν ιστορίες συναρπαστικές, που μένουν για καιρό στην τηλεοπτική μνήμη. Τα πιο σπουδαία επεισόδια σειρών περιλαμβάνουν συνήθως μεγάλα γεγονότα, τη στιγμή που η αφήγηση της σειράς φτάνει στο απόγειο και όχι απλώς μένουν αξέχαστα στους θαυμαστές, αλλά μοιάζουν να δημιουργούν τελικά μια δικής τους pop κληρονομιά

<a href="/afieromata/afieroma-skinothetes-poy-ekanan-remake-ston-eayto-toys/69666">Αφιέρωμα: Σκηνοθέτες που έκαναν remake στον εαυτό τους</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑφιέρωμα: Σκηνοθέτες που έκαναν remake στον εαυτό τους

Από το “Breaking Bad” μέχρι το “Attack on Titan”, μόνο λίγες σειρές μπόρεσαν να πετύχουν σχεδόν τέλεια βαθμολογία στο IMDb. Τα επεισόδια που ακολουθούν είναι συναρπαστικά, συναισθηματικά, διασκεδαστικά ή και όλα αυτά ταυτόχρονα. Πάνω από όλα, όμως, αποτελούν εντυπωσιακά επιτεύγματα που αποδεικνύουν την πραγματική δύναμη της τηλεόρασης.

10) 'Game of Thrones' S03E09: "The Rains of Castamere"

Παρά την αμφιλεγόμενη τελευταία σεζόν, το “Game of Thrones” θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές για το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς της, χάρη σε επεισόδια όπως το "The Rains of Castamere", το οποίο επικεντρώνεται στον γάμο των Edmure Tully (Tobias Menzies) και Roslin Frey (Alexandra Dowling).

Σε αυτό το επεισόδιο η σειρά φτάνει σε κρίσιμο σημείο. Αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και γραμμένο, το "The Rains of Castamere" υπενθύμισε στους θαυμαστές ότι κανείς δεν είναι ασφαλής στον κόσμο του “Game of Thrones” με μια από τις πιο οδυνηρές σκηνές, που έχει κερδίσει βαθμολογία 9,9 στο IMDb.

9) 'Breaking Bad' S05E16: "Felina"

Το “Breaking Bad”, που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, έφτασε στο τέλος του με το επεισόδιο "Felina”. Και τι τέλος ήταν αυτό! Στο φινάλε της σειράς, ο Walter (Bryan Cranston) επισκέπτεται μερικούς παλιούς εχθρούς και προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του, στην τελική επιστροφή του στο Albuquerque.

Το "Felina" ήταν ένας άξιος τρόπος για να κλείσει η ιστορία και οι περισσότεροι χρήστες του IMDb φαίνεται να συμφωνούν. Είναι ένα απίστευτα ικανοποιητικό επεισόδιο που δένει πολλά από τα σημεία της πλοκής, χωρίς -σε καμία περίπτωση- να χάνει την αίσθηση της οδυνηρότητας και της τραγωδίας που κάνει τη σειρά τόσο σπουδαία. Και αυτό του χάρισε βαθμολογία 9,9 στο IMDb.

8) 'Game of Thrones' S06E09: "Battle of the Bastards"

Άλλο ένα αποκορύφωμα του Game of Thrones, ήταν το "Battle of the Bastards", το επεισόδιο όπου Jon Snow (Kit Harington) και Ramsay Bolton (Iwan Rheon) έρχονται αντιμέτωποι σε μια μάχη για τον έλεγχο του Winterfell.

Εκτός από ένα εξαιρετικό επεισόδιο για τον Ramsay και τον Jon ως χαρακτήρες, το "Battle of the Bastards" είναι αριστοτεχνικό στον τρόπο με τον οποίο χτίζει την αγωνία πριν από τη μάχη. Έτσι, όταν έρχεται η στιγμή, “τα σαγόνια των θαυμαστών πέφτουν”. Τα πάντα, από τη γραφή μέχρι τα οπτικά εφέ και τις χορογραφημένες κινήσεις, είναι ένα masterclass στο πώς να παρουσιάσεις μια μάχη στην τηλεόραση. Η βαθμολογία 9,9 του επεισοδίου στο IMDb είναι μια ικανοποιητική απόδειξη.

7) 'Game of Thrones' S06E10: "The Winds of Winter"

Στο τελευταίο επεισόδιο της έκτης σεζόν του “Game of Thrones”, ο Jon ανακηρύσσεται Βασιλιάς στο Βορρά, ενώ η Cersei Lannister (Lena Headey) σχεδιάζει να καταστρέψει τους εχθρούς της με ένα γρήγορο χτύπημα.

Η βαθμολογία 9.9 του επεισοδίου στο IMDb αποδεικνύει ότι ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να συνεχιστεί το "Battle of the Bastards" και να τελειώσει η έκτη σεζόν. Είναι απίστευτα συναισθηματικό και χορταστικό και ισορροπεί την πλοκή με μοναδικό τρόπο, με αποτέλεσμα αυτό που μπορεί κάλλιστα να είναι το καλύτερο φινάλε από όλες τις σεζόν της σειράς.

6) 'Mr. Robot' S04E07: "407 Proxy Authentication Required"

Το έβδομο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Mr. Robot, όπου ο Vera (Elliot Villar) κρατά όμηρο την Krista (Gloria Reuben) σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τον Elliot (Rami Malek) να έρθει μαζί του είναι το επεισόδιο της σειράς με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDb.

Οι κριτικοί στην πλατφόρμα έδωσαν το 9,9 και επαίνεσαν την εξαιρετική σκηνοθεσία του Sam Esmail, καθώς και την όμορφη κινηματογράφηση και την εντυπωσιακή ερμηνεία του Rami Malek. Ένα κλειστοφοβικό επεισόδιο μονής τοποθεσίας πέντε πράξεων, το "407 Proxy Authentication Required", αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται τεράστιος προϋπολογισμός, ούτε κάποιο επικό εύρος για να υπάρξει τελικά ένα εκπληκτικό, τηλεοπτικό περιεχόμενο.

5) 'Star Wars: The Clone Wars' S07E10: "The Phantom Apprentice"

Ολόκληρο το “Star Wars: The Clone Wars” είναι σχεδόν άψογο, αλλά το "The Phantom Apprentice" είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία της ιστορίας για τους fans. Σε αυτό, η Ahsoka οδηγεί τους κλώνους της Republic να αντιμετωπίσουν τον Maul στο Mandalore.

Οπτικά συγκλονιστικό και με μια από τις καλύτερες μονομαχίες φωτόσπαθων, το "The Phantom Apprentice" επαινείται από τους χρήστες του IMDb -που του έδωσαν βαθμολογία 9,9- για τις εκπληκτικές τεχνικές του ιδιότητες και για τον τρόπο που αναπτύσσει την ιστορία της πολιορκίας της Mandalore.

4) 'Star Wars: The Clone Wars' S07E12: "Victory and Death"

Το τελευταίο επεισόδιο του “The Clone Wars”, όπου η Ahsoka και ο Rex (Dee Bradley Baker) πρέπει να χρησιμοποιήσουν το πνεύμα και τις δεξιότητές τους για να επιβιώσουν, είναι ο τέλειος τρόπος για να κλείσει μια από τις πιο αγαπημένες σειρές.

Το "Victory and Death" χρησιμεύει ως μια τελευταία διασκεδαστική περιπέτεια, ενώ σίγουρα διατηρεί την αίσθηση της λύπης, του τρόμου και της προδοσίας που πηγάζει από τον σκοτεινό τόνο της ιστορίας. Έχει εκπληκτική ανάπτυξη χαρακτήρων, γραφικά, μουσική, και μια απίστευτα όμορφη τελική σκηνή. Εξαιτίας αυτού, έχει την εξαιρετική βαθμολογία του 9,9 στο IMDb.

3) 'Attack on Titan' S03E16: "Perfect Game"

Αυτό το αγαπημένο για τους θαυμαστές επεισόδιο του “Attack on Titan”, ένα από τα καλύτερα anime που έγιναν ποτέ, βάζει τους εξερευνητές εκτός επιλογών και χωρίς διέξοδο, κάτι που τους αναγκάζει να πολεμήσουν τους τιτάνες με ελάχιστη έως καθόλου ελπίδα.

Συγκλονιστικό, συναισθηματικό, ατμοσφαιρικό, οπτικά εντυπωσιακό... Το “Perfect Game” τα έχει όλα. Ορισμένοι κριτικοί του IMDb το έχουν αποκαλέσει ως το top των anime, όπως αποδεικνύεται από την εκπληκτική βαθμολογία του 9,9, και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

2) 'Attack on Titan' S03E17: "Hero"

Ακόμα ένα από τα αγαπημένα επεισόδια του “Attack on Titan”, που τυχαίνει να έρχεται αμέσως μετά το "Perfect Game", το "Hero" βρίσκει τον Erwin να αγοράζει χρόνο στον Levi για να αντιμετωπίσει το Beast Titan, ενώ ο Armin καταστρώνει ένα δικό του σχέδιο.

Το "Hero" είναι ένα από τα επεισόδια που εδραιώνουν το “Attack on Titan” ως ένα από τα καλύτερα κινούμενα προγράμματα. Είναι μεγαλειώδες, επικό και συναρπαστικό και έχει μερικές από τις καλύτερες σκηνές δράσης και τις πιο ικανοποιητικές αποδόσεις σε ολόκληρη τη σειρά, με βαθμολογία 9,9 στο IMDb.

1) 'Breaking Bad' S05E14: "Ozymandias"

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το επεισόδιο του “Breaking Bad” είναι το μόνο τηλεοπτικό επεισόδιο με 10 στα 10 στο IMDb, αφού θα έπρεπε να ζει κανείς εκτός τόπου και χρόνου για να μην έχει ακούσει να αναφέρεται ως το μεγαλύτερο τηλεοπτικό επεισόδιο που γυρίστηκε ποτέ. Σε αυτό, ο Walt τρέχει μακριά από μια τραγωδία, ο Jesse (Aaron Paul) πιάνεται όμηρος και οι εντάσεις συσσωρεύονται.

Δεν είναι υπερβολή να αποκαλέσουμε αυτό το επεισόδιο ως το μεγαλύτερο αριστούργημα που έχει φιλοξενήσει ποτέ η μικρή οθόνη. Σε σκηνοθεσία Rian Johnson, κάθε σκηνή είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένη και γραμμένη τόσο υπέροχα που πραγματικά ο θεατής αισθάνεται ότι κάθε σημείο της πλοκής και κάθε εξέλιξη των χαρακτήρων της σειράς έχει οδηγήσει σε αυτή τη στιγμή. Χωρίς αμφιβολία, το επεισόδιο είναι αντάξιο της φήμης του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos