Οι 10 μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες του Hollywood

Δημοσίευση: 4 Νοε. 2019, 03:26
Συντάκτης:

Είναι μερικές από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, οι σκηνοθέτες τους είναι οι πλέον θρυλικοί και οι ηθοποιοί τους έχουν ταυτιστεί με τους συγκεκριμένους ρόλους που ενσάρκωσαν σε αυτές. Παρόλα αυτά, η μεγάλη τους διάρκεια ναι μεν συνέβαλε στην μυθοποίησή τους και ήταν απαραίτητη για την διεξοδική ανάλυση της ιστορίας όμως μεγάλο μέρος του κοινού πιάστηκε να κοιτάει ανήσυχο το ρολόι του. Mε αφορμή τα 209 λεπτά του επερχόμενου "The Irishman" απο τον Μάρτιν Σκορσέζε, στην παρακάτω λίστα, η οποία δεν περιλαμβάνει πειραματικές ταινίες, director’s cuts και extended versions, μπορείτε να τσεκάρετε τις  10 πιο μεγάλες ταινίες στην ιστορία του Χόλυγουντ.

<a href="/multimedia-video-clip/tsampa-hrimata-edoses-marti/61936">Τσάμπα χρήματα έδωσες Μάρτι! </a>ΣΧΕΤΙΚΑΤσάμπα χρήματα έδωσες Μάρτι!

“Cleopatra” (1963) – 248 λεπτά

Το biopic της Βασίλισσας Κλεοπάτρας δια χειρός Τζόζεφ Μάνκιεβιτς είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις και για το αστρονομικό budget που όλο και αυξανόταν ανά γύρισμα, και για την σχέση της πρωταγωνιστικής τριάδας Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ρεξ Χάρρισον αλλά φυσικά και για τα 4 Όσκαρ που κατάφερε να αποσπάσει. Η ταινία τελικά εξέλαβε ανάμεικτες κριτικές ενώ η διάρκεια των 4 ωρών και 8 λεπτών την στέλνει στην κορυφή αυτής της λίστας.

cleopatracleopatra

“Hamlet” (1996) – 242 λεπτά

Ο πιο πιστός ακόλουθος των έργων του Σαίξπηρ, Κένεθ Μπράνα, έχει κάνει τις πιο επιτυχημένες διασκευές του Άγγλου ποιητή συμπεριλαμβανομένων των “Henry V”, “Much Ado About Nothing”, “Macbeth” αλλά κανένα δεν ξεπέρασε ποτέ σε διάρκεια τις 4 ώρες και 2 λεπτά του Άμλετ. Ο Μπράνα σκηνοθέτησε τον εαυτό του στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στο σενάριο φρόντισε να συμπεριλάβει όλες τις σκηνές από το έργο του Σαίξπηρ καθιστώντας έτσι την ταινία ως την πιο πιστή μεταφορά που έγινε ποτέ σε κείμενο του Σαίξπηρ.

“Gone with the Wind” (1939) – 221 λεπτά

Όταν η συγκεκριμένη ταινία κυκλοφόρησε προβαλλόταν με μουσική εισαγωγής, διάλειμμα και μουσική εξόδου που ανέβαζαν την διάρκεια σε 234 με 238 λεπτά όμως η πραγματική διάρκεια σκηνών αθροίζονται στα 221 λεπτά. Ανεξάρτητα από την διάρκεια, το “Gone with the Wind” παραμένει μία ταινία με τρομερή επιτυχία που συγκίνησε πολύ κόσμο και τιμήθηκε με 8 Όσκαρ εκείνη την χρονιά.

“Lawrence of Arabia” (1962) – 222 λεπτά

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια αλλά ο «Λόρενς της Αραβίας» θα είναι για πολύ καιρό ακόμα η ταινία που έθεσε τις προδιαγραφές για τις επικές περιπέτειες. Για 3 ώρες και 42 λεπτά η μαγεία της ταινίας σε κρατά σε αναβρασμό, σε διεγείρει με την άψογη φωτογραφία του και φυσικά ο Πίτερ Ο’ Τουλ  στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμπληρώνει μία εξαιρετική ταινία από κάθε άποψη.

hamlethamlet

“The Ten Commandments” (1956) – 220 λεπτά

Η τελευταία δουλειά του Σέσιλ Ντε Μιλ πριν από τον θάνατό του ήταν και η πιο φαντασμαγορική. Η συγκεκριμένη ιστορία του Μωυσή είναι και αυτή που δεν θα απογοητεύσει αν και θρησκευτικού περιεχομένου διότι συγκεντρώνει σφοδρότητα, καλές ερμηνείες, ακραία σκηνικά σε 3 ώρες και 40 λεπτά. Πολυδάπανη αλλά έφυγε δικαίως με το Χρυσό Αγαλματίδιο για τα Καλύτερα Εφέ εκείνης της χρονιάς.

“Ben-Hur” (1959) – 212 λεπτά

Στο ιστορικό δράμα του Γούιλιαμ Γουάιλερ, ο Τσάρλτον Ήστον πρωταγωνιστεί ως πλούσιος Εβραίος πρίγκιπας κατά την εποχή του Ιησού που οι Ρωμαίοι τον παίρνουν για σκλάβο. Τα χρόνια περνούν και ο Μπεν Χουρ καταδιώκει στον παιδικό φίλο του που του εναντιώθηκε. Στην ταινία υπάρχει και η 9λεπτη θρυλική σκηνή με την κούρσα των αρμάτων όπως και ένα επικό soundtrack που ντύνει αναλόγως τα 212 λεπτά.

“The Irishman” (2019) – 209 λεπτά

Πίσω στα δικά μας και στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μάρτιν Σκορσέζε. Το “The Irishman” έχει να κάνει με δυνατούς άντρες, εγκληματικές πράξεις και μια ιστορία γνωστή αλλά άλυτη. Στον ρόλο του Φρανκ Σίραν ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο θα βρει απέναντί του τον Αλ Πατσίνο ως Τζίμμυ Χόφα και μετά από αυτό δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε. Το “The Irishman” θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 27 Νοεμβρίου ενώ οι ανταποκρίσεις από το Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης όπου προβλήθηκε ήδη μιλούν για μία επική σύμπραξη δυνάμεων σε μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά.

“The Lord of the Rings: The Return of the King” (2003) – 201 λεπτά

Σε 3 ώρες και 20 λεπτά ολοκληρώνει την τριλογία του ο Πίτερ Τζάκσον και κριτικοί και κοινό συμφωνούν για την καλύτερη ταινία του epic fantasy. Άλλωστε κέρδισε 11 Όσκαρ και έκανε εισπράξεις περίπου ενός δισεκατομμυρίου. Η μάχη του Φρόντο και Σαμ όπως και του Γκάνταλφ και Άραγκορν εναντίον του Σάουρον περιλαμβάνει συγκλονιστικά εφέ, συναισθηματική αφήγηση και πολλών ειδών συγκινήσεις.

Gone with the WindGone with the Wind

“Giant” (1956) – 201 λεπτά

Κλασικό δείγμα του Αμερικάνικου κινηματογράφου το οποίο ο Τζέιμς Ντιν δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο μετά το φονικό ατύχημα που είχε. Παρόλα αυτά, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε τον ανέδειξε σε είδωλο της Αμερικάνικης κοινωνίας που εξετάζεται πολύ σοβαρά στην ταινία του Τζορτζ Στίβενς η οποία του χάρισε και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

“Malcolm X” (1992) – 200 λεπτά             

Σπάικ Λι και Ντένζελ Ουάσιγκτον στο βιογραφικό δράμα για την ζωή και το έργο του Malcolm X και το αποτέλεσμα είναι μία αποθέωση. Χρειάστηκαν 3 ώρες και 22 λεπτά όμως οι θεατές δεν πτοήθηκαν και ακολούθησαν σκηνοθέτη και ηθοποιό στις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή του πιο ένθερμου Αφροαμερικανού ακτιβιστή εκείνης της εποχής. Το “Malcolm X” τερμάτισε επίσης τρίτο στο box office κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του.

“The Godfather Part II” (1974) – 200 λεπτά

Είναι γκανστερικό και είναι ένα αριστούργημα. Prequel και sequel για το “The Godfather” του 1972 πάντα γυρισμένο από τον Φράνσις Φορντ Κόππολα, το δεύτερο μέρος ήταν από την αρχή κλασική ταινία.  Ο Αλ Πατσίνο ως Μάικλ Κορλεόνε όπως και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως Βίτο Κορλεόνε έχουν αφήσει εποχή και στον τελικό απολογισμό των 3 και κάτι ωρών μετράμε έξι Όσκαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos