10 αντιπαθητικοί τηλεοπτικοί χαρακτήρες που τελικά αγαπήθηκαν

Δημοσίευση: 26 Νοε. 2023, 16:36
Συντάκτης:

Πρώτα αγαπήσαμε να τους μισούμε. Μετά, όμως, τους αγαπήσαμε πραγματικά.

<a href="/afieromata/afieroma-kinoymena-shedia-live-action-dyo-se-ena/69791">Aφιέρωμα: Κινούμενα σχέδια & live-action: Δύο σε ένα</a>ΣΧΕΤΙΚΑAφιέρωμα: Κινούμενα σχέδια & live-action: Δύο σε ένα

Υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες στην τηλεόραση που οι θεατές ερωτεύονται από την αρχή. Οι “καλοί” χαρακτήρες δεν χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά για να κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά. Αλλά υπάρχουν και οι χαρακτήρες που, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, γίνονται αντιπαθείς, καθώς απλά δεν είναι άνθρωποι που νιώθεις ότι θέλεις να υποστηρίξεις.

Κάποιες φορές τέτοιου είδους χαρακτήρες εκπλήσσουν το κοινό, και καθώς η σειρά εξελίσσεται, οι άνθρωποι ερωτεύονται αυτούς τους κάποτε αντιπαθητικούς ήρωες. Οι δέκα παρακάτω τηλεοπτικοί χαρακτήρες είχαν δύσκολη αρχή αλλά τελικά κέρδισαν τις καρδιές των θαυμαστών.

10. "Ο ξάδερφος" Richie, 'The Bear' (2022-)

To “The Bear” μεταφέρει το κοινό στην κουζίνα ενός εστιατορίου στο Σικάγο. Η σειρά επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τον Carmy, έναν σεφ υψηλής γαστρονομίας που εμφανίζεται για να αναλάβει το casual dining μαγαζί του μακαρίτη αδελφού του με ένα αρχικά άγαρμπο team που περιλαμβάνει τον επίτιμο "ξάδελφό" του, τον Richie.

Στην 1η σεζόν της σειράς, ο Richie είναι συνεχώς ανταγωνιστικός με τον Carmy και τη Sydney, τη σου σεφ. Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση και είναι γενικά ένας κόπανος. Όμως η δεύτερη σεζόν έδειξε μια νέα πλευρά του Richie που οι φαν λάτρεψαν. Ο Richie έχει ήδη καταφέρει να μετατραπεί από ενοχλητικός ξάδερφος στον πιο αξιαγάπητο χαρακτήρα της κουζίνας.

9. Sawyer, 'Lost' (2004-2010)

Όταν ένα αεροπλάνο συντρίβεται και οι επιζώντες καταλήγουν σε ένα μυστηριώδες νησί, θα κάνουν ό,τι πρέπει για να επιβιώσουν στη σειρά “Lost”. Ανάμεσα στους επιζώντες ήταν και ο James "Sawyer" Ford, τον οποίο οι θαυμαστές γνώρισαν για πρώτη φορά ως έναν κάπως σκοτεινό χαρακτήρα και απατεώνα.

Στην αρχή της σειράς δεν υπήρχαν πολλοί που να συμπαθούν τον Sawyer, ο οποίος προσέβαλε τους άλλους επιζώντες και εμφανιζόταν ως εγωιστής και αλαζόνας. Ωστόσο, με τον καιρό αποκαλύφθηκε η πιο τρυφερή και στοργική του φύση, που τον έκανε αγαπημένο πολλών τηλεθεατών.

8. Jamie Tartt, 'Ted Lasso' (2020-)

"Jamie Tartt do do do do do do..." είναι μόνο ένα από τα πολλά συνθήματα που ακούγονται στην επιτυχημένη σειρά “Ted Lasso”. Η σειρά ακολουθεί έναν Αμερικανό προπονητή ποδοσφαίρου που μεταφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προπονήσει μια βρετανική ομάδα. Aνάμεσα στους παίκτες που του ανατίθεται να προπονήσει είναι και ο Jamie Tartt.

Στην 1η σεζόν, ο Jamie ήταν απλά ένας κόπανος, γεμάτος αλαζονεία και πλήρη αδιαφορία για τους συμπαίκτες του και τον υπόλοιπο κόσμο γύρω του. Αλλά μέχρι την 3η σεζόν, ο χαρακτήρας του είχε περάσει από ένα φάσμα λύτρωσης που έκανε όλους να τον υποστηρίξουν. Kαι έδειξε ότι το “Ted Lasso” ήταν κάτι περισσότερο από μια σειρά για το ποδόσφαιρο.

7. Roland "Prez" Pryzbylewski, 'The Wire' (2002-2008)

Λίγες σειρές έχουν κάνει το κοινό να αγωνιά τόσο πολύ όσο το “The Wire”. Η σειρά διαδραματίζεται στη Βαλτιμόρη και περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα επιβολής του νόμου, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να διερευνήσει εγκλήματα και να αντιμετωπίσει το ζήτημα των βασιλιάδων των ναρκωτικών στην πόλη της. Σε αυτή την ομάδα ήταν και ο Roland "Prez" Pryzbylewski.

Ο Prez εμφανιζόταν αρχικά εντελώς αδέξιος και απερίσκεπτος, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαινόταν ότι πήρε τη θέση του στην ομάδα μόνο επειδή ο πεθερός του ήταν ανώτερος αξιωματικός. Παρ' όλα αυτά, σταδιακά, μετατρέπεται σε ένα πολύτιμο μέλος της σειράς και μέχρι το τέλος γίνεται σαφές ότι είναι ένας από τους χαρακτήρες που κάνει το μεγαλύτερο καλό για την κοινότητα.

6. Steve, 'Stranger Things' (2016-)

Το “Stranger Things”, που σύντομα θα μπει στην πέμπτη και τελευταία σεζόν του, ακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας φίλων στη δεκαετία του ‘80, οι οποίοι πρέπει να διαλευκάνουν τα μυστήρια της πόλης τους αφού γίνουν μάρτυρες κάποιων υπερφυσικών γεγονότων. Στην πόλη βρίσκεται και ο έφηβος Steve Harrington.

Στην αρχή, ο Steve φαίνεται να είναι το τυπικό δημοφιλές αγόρι, το οποίο είναι απαίσιος φίλος και συμπεριφέρεται με σκληρό τρόπο. Αλλά τελικά γίνεται ο ανεπίσημος μπέιμπι σίτερ της ομάδας και ο αγαπημένος των θαυμαστών. Ο αρχικός νταής έγινε σιγά αλλά σταθερά ένας από τους αξιαγάπητους χαρακτήρες.

5. Pete Campbell, 'Mad Men' (2007-2015)

Η βραβευμένη σειρά “Mad Men” διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960 σε μια διάσημη διαφημιστική εταιρεία. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς επικεντρώνεται στον ικανό διαφημιστή Don Drapper, αλλά κάθε πρωταγωνιστής χρειάζεται τον ανταγωνιστή του, και του Drapper ήταν ο Pete Campbell.

Ο Pete είναι ο κακός της σειράς στην πρώτη σεζόν. Παρουσιάζεται ως γλείφτης και ψυχρός, αλλά τελικά ο χαρακτήρας του έχει μεγάλη και διαφορετική εξέλιξη. Μέχρι την τελευταία σεζόν ο απεχθής Pete γίνεται από τους πιο συμπαθητικούς ήρωες.

4. John Murphy, 'The 100' (2014-2020)

Το “The 100” ήταν μια εκπληκτική, φεμινιστική σειρά επιστημονικής φαντασίας για εφήβους που διαδραματίζεται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον. 100 νεαροί παραβάτες που κρίνονται "αναλώσιμοι" στέλνονται στη Γη για να διαπιστώσουν αν μπορεί να επιβιώσουν, και ανάμεσά τους είναι και ο ζόρικος John Murphy.

Από τη στιγμή που οι 100 φτάνουν στη Γη, ο Murphy μοιάζει προβληματικός και επιδεικνύει επικίνδυνη συμπεριφορά. Αλλά του δίνεται, επίσης, ένα σπουδαίο φάσμα εξέλιξης, καθώς μέχρι το τέλος γίνεται ένας ήρωας που πραγματικά περνάει από την κόλαση και καταφέρνει να λυτρωθεί.

3. Tiffany "Pennsatucky" Doggett, 'Orange is the New Black' (2013-2019)

Το “Orange is the New Black” ήταν μια πρωτοποριακή σειρά που βοήθησε το Netflix να γίνει γνωστό. Η σειρά παρακολουθεί την Piper και τις άλλες γυναίκες που βρίσκονται στη φυλακή και τις ιστορίες τους για το πώς οι αντίστοιχες διαδρομές τους τις οδήγησαν εκεί, συμπεριλαμβανομένης της Tiffany "Pennsatucky" Doggett.

Η Pennsatucky είναι λίγο bully απέναντι στην Piper και τις άλλες κρατούμενες στην πρώτη σεζόν, αλλά μαλακώνει καθώς η σειρά προχωράει. Από ανταγωνίστριά της γίνεται υποστηρικτική στην πορεία και μαθαίνει να αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις με διαφορετική προοπτική. Είναι ένας από τους χαρακτήρες για τους οποίους οι φαν κατέληξαν να νοιάζονται περισσότερο.

2. Logan Echolls, 'Veronica Mars' (2004-2019)

Η “Veronica Mars” ήταν μια σειρά τύπου “Nancy Drew”, που ακολουθούσε μυστήρια και όχι μόνο, καθώς η δημοφιλής έφηβη Veronica Mars ξεκινά να εξιχνιάσει τη δολοφονία της καλύτερής της φίλης. Ανάμεσα στους χαρακτήρες που συναντά είναι και το πλούσιο party boy, Logan Echolls, ο αδελφός της καλύτερης φίλης της.

Στην αρχή της σειράς, ο Logan είναι ένας εγωιστής νταής, ωστόσο, μέχρι το τέλος οι θαυμαστές τον ερωτεύτηκαν απόλυτα και τον υποστήριξαν. Από εγωκεντρικός κόπανος στην αρχή, ο Logan καταλήγει να νοιάζεται για τη Veronica και οι φαν -φυσικά- τον λάτρεψαν.

1. Alexis, 'Schitt's Creek' (2015-2020)

Το “Schitt's Creek” ακολουθεί την ιστορία ενός πλούσιου ζευγαριού κοσμικών που χρεοκοπεί και το μόνο περιουσιακό στοιχείο που τους έχει απομείνει είναι μια μικρή -όχι και τόσο όμορφη- πόλη που ονομάζεται Schitt's Creek. Αυτό, φυσικά, επηρεάζει και τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένης της κόρης τους, Alexis, που ταξιδεύει με τζετ.

Όλη η ζωή της Alexis αλλάζει και εκείνη πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της, αλλά δυσκολεύεται. Έχει μεγαλώσει σαν κακομαθημένη και χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να την αγκαλιάσουν πραγματικά οι φαν της σειράς. Από ενοχλητικό πλουσιοκόριτσο, η Alexis εξελίσσεται σε μια ηρωίδα με μεγάλη καρδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos