16ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Ολυμπίας

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου και διεξάγεται στην Πελοπόννησο μέχρι το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, συγκεντρώνοντας κάθε χρονιά τα best of της παγκόσμια παραγωγής.
Χαρακτηριστικά, στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα θα δούμε ταινίες όπως το «Άγγιγμα του Φωτός» του Τσανγκ Γιουν-Τσι από το Χονγκ Κονγκ (Βραβείο Κοινού στο Πουσάν) και το «Παιδί του Ζιγκ-Ζαγκ» του Βέλγου Βίνσεντ Μπαλ (Βραβείου στο Μόντρεαλ ). Επίσης, οι σινεφίλ θα έχουν την δυνατότητα να δουν όχι μόνο ταινίες που έφτιαξαν μεγάλοι, αλλά αυτές που σκηνοθέτησαν ταλαντούχοι μαθητές, μέσω της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio. Φέτος στο Camera Zizanio διαγωνίζονται 150 ταινίες απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, την ίδια στιγμή που το ελληνικό τμήμα αύξησε τις συμμετοχές του συγκριτικά με την περυσινή χρονιά έχοντας 185 ταινίες από 147 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Οι προβολές του φετινού Φεστιβάλ Ολυμπίας θα γίνουν σε 14 κινηματογραφικές αίθουσες και χώρους πολιτισμού σε Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα, Λεχαινά, Γαστούνη, Ζαχάρω. Αναλυτικά τα αφιερώματα: «Young European Creation on tour», κινούμενα σχέδια χωρίς λόγια για παιδιά ηλικίας 6 ως 11 ετών. «Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό», τέσσερις ταινίες μαθητείας για την παιδική ηλικία του κορυφαίου και πλέον αντιπροσωπευτικού Γάλλου σκηνοθέτη της Nouvelle Vague – Νέο Κύμα. «Zoom in European Children’ s Films», ταινίες με θέματα οικολογικά, οικογένειας, οικονομικής κρίσης, ανθρωπίνων σχέσεων, σχολικού περιβάλλοντος κλπ. «Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών», ένα αφιέρωμα μνήμης για τους 63 νέους, ηλικίας 14 ως 25 ετών, από τα Προσφυγικά της Πάτρας, που εκτελέστηκαν από τους ναζί, στις 4 Δεκεμβρίου 1943.



















ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων