O Φιντέλ Κάστρο κομπάρσος σε χολιγουντιανές ταινίες;

Δημοσίευση: 28 Νοε. 2016, 14:41
Συντάκτης:

Μία άγνωστη πτυχή της ζωής του Φιντέλ Κάστρο φέρνει στο φως το Variety. Σύμφωνα με το περιοδικό, τη δεκαετία του 1940, ένας νεότατος Κάστρο εργάστηκε ως... κομπάρσος σε χολιγουντιανή ταινία.

Το Variety αναφέρει ότι η ταινία ήταν το «Holiday in Mexico» και ότι ο Κάστρο έπαιξε τον ρόλο ενός... ζιγκολό και ότι είχε, μάλιστα, μια ατάκα: «Ναι, Γιάνκη. Η Αβάνα έχει τα πιο όμορφα και θερμόαιμα κορίτσια του κόσμου. Θα σου αρέσει εδώ» η οποία πάντως, κόπηκε στο μοντάζ.

Όπως αναφέρει το Internet Movie Database, το όνομα του Κάστρο δεν αναφέρθηκε στους τίτλους τέλους, αν και υπάρχουν ορισμένες σκηνές πλήθους που μπορεί να δει κάποιος τον μετέπειτα ηγέτη της Κούβας -ενώ φέρεται να κάνει την εμφάνισή του και στο τρέιλερ της ταινίας στον ρόλο ενός χορευτή.

Την «κινηματογραφική καριέρα» του Κάστρο φαίνεται να επιβεβαιώνει και η Μεξικανική Ένωση Τεχνικών του κινηματογράφου. Ο πρόεδρος της Ένωσης σημειώνει: «Πρόκειται για ένα θέμα άγνωστο και αμφιλεγόμενο: Το γεγονός ότι ο Φιντέλ, στα νιάτα του, εμφανίστηκε σαν κομπάρσος σε αρκετές ταινίες προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Κάστρο εμφανίστηκε ως κομπάρσος σε δύο ακόμα μιούζικαλ: το Easy to Wed (1946) και το Bathing Beauty (1944). Μάλιστα ο Ισπανός Ξαβιέ Κουγκάτ στο βιβλίο του «The Motion Picture Guide» ανέφερε ότι ο Κάστρο είχε προσληφθεί για να ερμηνεύσει «το κλασικό λατινοαμερικάνικο αγόρι».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos