Κάννες 16: Δύο φιλμ-underdogs που άρεσαν πολύ

Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2016, 21:17
Συντάκτης:

Πρόκειται για δύο πολύ ιδιαίτερους δημιουργούς, με ξεχωριστό στίγμα, ο ένας καταξιωμένος στις σινεφίλ συνειδήσεις, ο άλλος κάπως άνισος αλλα τρομερά ενδιαφέρων και ένας από τους αγαπημένους του υπογράφοντος.

Ο λόγος για τον Τζιμ Τζάρμους με το «Paterson» και τον Ντέιβιντ ΜακΚένζι με το «Hell or high water», οι οποίοι παρουσίασαν στις Κάννες δύο από τις σημαντικότερες ταινίες του φεστιβάλ.

Ο Τζάρμους επανήλθε στην Κρουαζέτ μετά το «Only lovers left alive» αυτή την φορά με διπλό χτύπημα (μην ξεχνάμε και το «Gimme danger» για την ζωή των Stooges).

Με το «Paterson» παρουσίασε ένα λιτό φιλμ που περιγράφει την τραγικωμωδία της καθημερινότητας, δομημένο φυσικά με τις νόρμες της δικής του προσωπικής, αφαιρετικής ποίησης. Δήλωσε παραξενεμένος από τα τερτίπια της τύχης που έφεραν τον Kylo Ren (Άνταμ Ντράιβερ) στο καστ –καθώς σχολίασε ότι δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ Star Wars-, ενώ επαίνεσε επίσης με τα καλύτερα λόγια την συμπρωταγωνίστρια Γκολφσιτέ Φαραχανί.

Στόρι του φιλμ: Ένας οδηγός λεωφορείου και ποιητής, ο οποίος συνεχίζει την καθημερινή ρουτίνα και τις διαδρομές του, βλέπει τη γυναίκα του να αλλάζει τη ζωή της εξ ολοκλήρου ​μέσα ​σε μια εβδομάδα.

Από τη άλλη, ο Ντέιβιντ ΜακΚένζι. Ο 50χρονος Βρετανός δημιουργός με τον ιδιοσυγκρασιακό φιλμικό του κόσμο, στον οποίο ανήκουν (με την αστοχία του «Spread») μικράφιλμικά διαμαντάκια, σαν τα «The last great wilderness», «Asylum», «Young Adam», «Perfect sense» και το προπέρσινο «Starred up», αυτή την φορά επιστρέφει με το «Hell Or High Water», μια  μια σύγχρονη, δραματική περιπέτεια, με χώρο δράσης το Δυτικό Τέξας, όπου οι διαφορές μεταξύ εντίμων και παρανόμων έχουν θολώσει πέρα από κάθε δυνατότητα αναγνώρισης.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέφ Μπρίτζες, Κρις Πάιν, Μπεν Φόστερ, σε σενάριο του Τέιλορ Σέρινταν («Sicario»).

Σε μια ιστορία για τη σύγκρουση της Παλαιάς με τη Νέα Δύση, δυο αδέλφια, ο Τόμπι (Κρις Πάιν), ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ (Μπεν Φόστερ), ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος θα συνεργαστούν, για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Οι ένοπλες ληστείες είναι η τελευταία τους ελπίδα, να πάρουν πίσω το μέλλον που -δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό τους- τους πήραν κάτω από τα πόδια τους.

Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου, αθυρόστομου Τεξανού Ranger (Τζεφ Μπρίτζες) που ψάχνει για έναν τελευταίο θρίαμβο, την παραμονή της συνταξιοδότησης του. Καθώς τα δυο αδέλφια σχεδιάζουν μια τελευταία ληστεία που θα ολοκληρώσει το σχέδιο τους, τα πάντα θα κορυφωθούν σε μια τελική αναμέτρηση, ανάμεσα στον τελευταίο έντιμο άνθρωπο του νόμου και τα δυο αδέρφια, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, πλην της οικογένειας τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos