"Μικρό Ψάρι" & "Miss Violence" υποψήφιες για Ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς

Δημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2014, 12:57

Δύο ελληνικές ταινίες περιλαμβάνονται στον αρχικό κατάλογο με τις 50 υποψήφιες ταινίες για τα 27α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. 
 

Η πολυβραβευμένη ταινία Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά σε σενάριο του ίδιου και του Κώστα Περούλη με θέμα τις σχέσεις βίας και εξουσίας μεταξύ των μελών μίας σύγχρονης οικογένειας και το Μικρό Ψάρι (Stratos) του Γιάννη Οικονομίδη σε σενάριο του ίδιου και των Θάνου Ξηρού, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου και Χάρη Λαγκούση είναι οι δύο υποψηφιότητες από την Ελλάδα.


Ανάμεσα στις υποψηφιότητες συναντάμε επίσης το Adieu au Langage του Ζαν Λικ Γκοντάρ, το βραβευμένο στο φετινό φεστιβάλ Καννών Winter Sleep του Nουρί Mπιλγκέ Τσειλάν, το Δύο Μέρες Μια Νύχτα των αδερφών Νταρντέν, το Locke του Στίβεν Νάιτ με τον Τομ Χάρντι, το Βαλέσα του Αντρέι Βάιντα,  το Alienaton του Μίλκο Λαζάροφ με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Στέργιογλου, το ιρλανδικό Calvary του Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα, το Frank του Λένι Άμπραμσον με τον Μάικλ Φασμπέντερ, το In order of dissappearance του Χανς Πέτερ Μόλαντ με τον Στέλαν Σκάρσγκααρντ, το Leviathan του Αντρέι Ζβιαγκίντσεβ, το Mr. Turner του Μάικ Λι, το Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ, το Starred up του Ντέιβιντ ΜακΚένζι, το Under the skin του Τζόναθαν Γκλέιζερ κ.α. 

Συνολικά 31 ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύονται στο φετινό κατάλογο δείχνοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. 


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πάνω από 3.000 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ψηφίσουν από τις υποψήφιες ταινίες για τις κατηγορίες καλύτερης Ευρωπαϊκής ταινίας, σκηνοθεσίας, ηθοποιών και σεναριογράφου. Οι υποψηφιότητες που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθούν στις 8 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης στην Ισπανία. Μια επταμελής κριτική επιτροπή θα αποφασίσει τους νικητές για τις κατηγορίες διευθυντή φωτογραφίας, μοντέρ, υπεύθυνου παραγωγής, ενδυματολόγου, συνθέτη και υπευθύνου ήχου. 
Η τελετή των 27ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos