Όταν ο Ράσελ Κρόου έσπασε τα πόδια του (και το κατάλαβε 10 χρόνια μετά).

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2024, 14:39
Συντάκτης:

Μετά τον Μονομάχο, Ράσελ Κρόου και Ρίντλεϊ Σκοτ ξαναβρέθηκαν κινηματογραφικά στα A Good Year (2006), Body of Lies (2008) και στον Ρομπέν των Δασών (2010), μια ταινία που μπορεί να μην απέσπασε και τις καλύτερες κριτικές, όμως για άλλη μια φορά ο ηθοποιός έδειξε απίστευτη αφοσίωση στην ταινία και στον ρόλο, σε βαθμό που ολοκλήρωσε την ταινία έχοντας δύο σπασμένα πόδια.

<a href="/tainies/land-bad/69466">Land of bad</a>ΣΧΕΤΙΚΑLand of bad

Μιλώντας στο People, ο Κρόου με αφορμή την προώθηση της ταινίας του, Land of Bad, μίλησε για την εμπειρία των γυρισμάτων στον Ρομπέν και το σπάσιμο των ποδιών, κάτι που δεν κατάλαβε επί τόπου. «Πήδηξα από μια γλιστρίδα του κάστρου σε σκληρό, ανώμαλο έδαφος. Θα έπρεπε να είχαμε προετοιμάσει το έδαφος και να θάψουμε ένα μαξιλαράκι, αλλά βιαζόμασταν να κάνουμε τη λήψη στο φως που σβήνει. Με εκατοντάδες πρόσθετα τριγύρω βέλη να πετούν και καμένες γλάστρες που βάζουν φωτιά στο κάστρο, δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει εκείνη τη στιγμή. Καθώς πηδούσα θυμάμαι ότι σκέφτηκα «Αυτό θα πονέσει». Ήταν σαν ένα ηλεκτρικό σοκ που έσκασε στο σώμα μου. Γυρίζαμε μια μεγάλη ταινία, όπου γενικά δυσκολεύεσαι, αλλά ο τελευταίος μήνας αυτής της δουλειάς ήταν πολύ δύσκολος. Υπήρχαν αρκετές εβδομάδες όπου ακόμη και το περπάτημα ήταν μια πρόκληση».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν αποκάλυψε το τραύμα του και έτσι συνέχισε χωρίς διακοπή τα γυρίσματα. Τελείωσαν τα γυρίσματα και έκανε ένα διάλειμμα μέχρι να μπει στα γυρίσματα για την επόμενη ταινία του, το Man of Steel (2013). Ο λόγος δεν ήταν ότι είχε ραγίσει τα πόδια του, μιας και αυτό το ανακάλυψε μια δεκαετία αργότερα, έπειτα από πόνους που είχε. «Νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Αφού δούλεψα έναν μακρύ χειμώνα στη Νέα Υόρκη, από το σώμα μου έλειπε η άσκηση και η ηλιοφάνεια. [Ο γιατρός ρώτησε], "Πότε έσπασες τα πόδια σου;" Προφανώς μπορούσε να δει τα υπολείμματα των καταγμάτων και τα δύο οστά της κνήμης. Για να τρέξει τη μνήμη μου είπε, "Θα ήταν ίσως πριν από 10 χρόνια;" Προφανώς τελείωσα την ταινία με δύο σπασμένα πόδια. Όλα για την τέχνη. Χωρίς γύψο, χωρίς νάρθηκες, χωρίς παυσίπονα, απλώς συνέχισαν να δουλεύουν και με τον καιρό θεραπεύτηκαν».

Σίγουρα αυτή η ανάμνηση του έμεινε ανεξίτηλη, δεν ξέρουμε αν είναι αυτός ο λόγος που δεν ξανασυνεργάστηκε έκτοτε με τον σκηνοθέτη. Σίγουρα δεν θα τον δούμε ούτε στον δεύτερο Μονομάχο που ετοιμάζει ο Σκοτ, αλλά έχει και άλλα πρότζεκτ στα σκαριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos