Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μετά από μια τραυματική αποβολή, ένα νεαρό ζευγάρι υιοθετεί δύο περίεργα δίδυμα από ένα μοναστήρι, των οποίων η εμμονή με τη θρησκεία σύντομα αναστατώνει την οικογένεια.

Άποψη: Η ισπανική ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Rubin Stein, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, στριμάρει εδώ και κάποιες ημέρες στο Netflix. Η ιστορία είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία μικρού μήκους του 2013 με πρωταγωνιστές τους Milena Smit (Τhe snow girl) και Jaime Lorente (La casa de Papel), γνωστούς από ισπανικές σειρές και ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει στην πλατφόρμα και όχι μόνο.

Η ταινία ακολουθεί την Lola και τον Adolfo που μετά από μια αποβολή αποφασίζουν να υιοθετήσουν δύο παιδιά, των οποίων η ακραία θρησκευτική ανατροφή γίνεται πρόβλημα στην καθημερινότητά τους. Με την πάροδο του χρόνου, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για το ζευγάρι, ιδίως για τη Λόλα, η οποία αρχίζει να υποψιάζεται πως οι παραξενιές των παιδιών της είναι εκείνες που προκαλούν ατυχήματα και ανατριχιαστικά γεγονότα εντός και εκτός σπιτιού.

Η υπόθεση τοποθετείται στην Ισπανία της δεκαετίας του ’80, με την αναβίωση της εποχής να δίνει μια ακόμα πιο cringe ατμόσφαιρα στο όλο εγχείρημα. Ο Jaime Lorente είναι ok ως ο απών σύζυγος και όχι και τόσο καλός πατέρας. Η επιτυχία της Milena Smit είναι πως κατά τη διάρκεια της ταινίας γίνεται το ίδιο creepy με τα παιδιά που την τρομοκρατούν, σε σημείο που ο θεατής να αμφιβάλει και για τη δική της ψυχική υγεία. Οι μικροί πρωταγωνιστές Carlos González Morollón και Anastasia Russo, όμως, είναι εκείνοι που κλέβουν την παράσταση σε μια ταινία που σε αρκετά σημεία είναι περισσότερο κωμικοτραγική, παρά τρομακτική.

Το “Tin & Tina” είναι μια από εκείνες τις ταινίες που είναι απολύτως άβολο να παρακολουθήσουμε, παρόλο που από την πρώτη στιγμή θυμίζει κάτι που έχουμε ξαναδεί.

Το έξυπνο twist εδώ είναι πως δεν έχουν να κάνουμε με δύο “evil kids” με την έννοια ενός κακού που κρύβεται μέσα τους, αλλά περισσότερο με δύο weirdos τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε συμπεριφορά. Τα παιδιά μεταφράζουν τη Βίβλο κατά γράμμα και προσπαθούν να εφαρμόσουν στην κυριολεξία νοήματα όπως ο εξαγνισμός, η τιμωρία, η οργή του Θεού.

Η θρησκεία χρησιμοποιείται εδώ ως “μπαμπούλας”, αλλά τελικά δεν είναι τόσο η ίδια η θρησκεία το πρόβλημα, όσο τα δύο παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και η απογοητευμένη σύζυγος και μητέρα με την εύθραυστη ψυχική ισορροπία.

Η ταινία σίγουρα έχει την προσοχή μας. Χωρίς να είναι κάτι που θα χαρακτηρίσουμε ως χάλι, αλλά ούτε και κάτι γαμάτο, το “Tin & Tina” είναι ιδιαίτερο με τον τρόπο του και σίγουρα οι λάτρεις των ισπανικών παραγωγών θα το απολαύσουν.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2023, 17:35
Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2023, 17:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Tin & Tina
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos