Berlinale 17: Βιβλία προορισμένα για ταινίες

Δημοσίευση: 28 Ιαν. 2017, 05:14
Συντάκτης:

Στις 14 Φεβρουαρίου, οι κινηματογραφικοί παραγωγοί που θα παρευρίσκονται στο Books at Berlinale θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν 12 νέα λογοτεχνικά έργα, ευπροσάρμοστα για κινηματογραφική μεταφορά. Τα επιλεγμένα μυθιστορήματα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Berlinale Co-Production Market και οι διάφοροι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους λογοτεχνικών οίκων, στους οποίους ανήκουν τα δικαιώματα των βιβλίων, ώστε να αποκτήσουν σχέσεις με τον χώρο του βιβλίου διεθνώς ή ακόμα και να ξεκινήσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των δικαιωμάτων των επιλεγμένων βιβλίων.

Πάνω από 130 έργα και 30 χώρες τέθηκαν προς επιλογή και ξεχώρισαν 12 έργα από χώρες όπως Βέλγιο, Βραζιλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία. Τα έργα αυτά πραγματεύονται σύγχρονα θέματα και ερωτήσεις, όπως τις πιθανές επιπτώσεις της γενετικής μετάλλαξης, με δυστοπικά σενάρια να εγείρονται μετά την εξαφάνιση των μελισσών, αλλά ακόμα και παιδιά-ήρωες που γίνονται μισθοφόροι εναντίον του κακού. Πέραν τούτων, απαντώνται και συσχετίσεις επικών ιστορικών συμβάντων, βασισμένα σε αληθινά γεγονότα και καταστάσεις, όπως για την κόρη του James Joyce, που αρραβωνιάστηκε τον Samuel Beckett, και βρέθηκε στο Παρίσι της δεκαετίας του ’20 ως χορεύτρια σε αναζήτηση της μοίρας της, ή ιστορίες για τον Thomas Mann και άλλους καλλιτέχνες, που αναγκάστηκαν να φύγουν από το Βερολίνο για τη Βραζιλία ως εξόριστοι.

Το κομμάτι “Books at Berlinale” οργανώνεται ετήσια από τη Berlinale και την διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης από το 2006. Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για κινηματογραφικές μεταφορές λογοτεχνικών έργων αλλά και εκδότες μπορούν να εγγραφούν στην εκδήλωση ως τις 8 Φεβρουαρίου στο books@berlinale.de. Τα κάτωθι έργα έχουν επιλεχθεί για το “Books at Berlinale” 2017:

“Elefant“ / “Elephant” (Martin Suter), Diogenes Verlag, Switzerland

 “Never Be Sad Again” (Baptiste Beaulieu), Éditions Fayard, France

 “The Boy” (Marcus Malte), Éditions Zulma, France

 “Ein mögliches Leben“ / “One Possible Life“ (Hannes Köhler), Elisabeth Ruge Agentur, Germany

 “The Mascoteers: Enter the Zebra” (Rollo de Walden), Kaiken Publishing, Finland

 “The Last Pomegranate” (Bachtyar Ali), Literarische Agentur Mertin, Germany

 “The History of Bees” (Maja Lunde), Norse Code Agency, Norway

 “Berlin - Fires of Tegel” (Fabio Geda & Marco Magnone), Oetinger Filmrechte-Agentur, Germany

 “The Ditch” (Herman Koch), Shared Stories, The Netherlands

 “We Own the Sky” (Luke Allnutt), The Artists Partnership, United Kingdom

 “The Remnant” (Rafael Cardoso), Villas-Boas & Moss Literary Agency, Brazil

 “The Joyce Girl” (Annabel Abbs), Zeitgeist Literary Agency, Belgium

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιαν. 2017, 05:14
Ενημέρωση: 28 Ιαν. 2017, 05:14
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos