Φεστιβαλ

Berlinale 17: Τρέιλερ για το νέο φιλμ του Άκι ΚαουρισμάκιΈίναι ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε για το Βερολίνο

Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου αρχίζει σιγά σιγά, καθώς περνούν οι μέρες, να αποκαλύπτει τις ταινίες που θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του φέτος, και ένα από τα πρώτα ονόματα που εμφανίστηκαν ήταν αυτό του Φινλανδού Aki Kaurismäki. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, μετά την ταινία του ‘Το λιμάνι της Χάβρης’ (2011) επιστρέφει με το ‘The Other Side of Hope (Η άλλη πλευρά της ελπίδας), του οποίου το trailer μόλις δημοσιεύθηκε και υπόσχεται όλα όσα ο Kaurismäki εκπροσωπεί με τις δημιουργίες του.

Η ταινία ήδη έχει δρομολογηθεί να διανεμηθεί στις φινλανδικές αίθουσες στις 3 Φεβρουαρίου και λίγες μέρες μετά και στο ίδιο το διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε. Η διανομή σε άλλες χώρες δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, αλλά κρίνοντας από την υπόθεση, σίγουρα θα δελεάσει πολλούς.

Με πρωταγωνιστές τους Sakari Kuosmanen και Sherwan Haji, η ιστορία ακολουθεί έναν Σύριο πρόσφυγα που βρίσκεται στο Ελσίνκι για να ζητήσει άσυλο στη χώρα, όταν ξάφνου συναντά και γίνεται φίλος με έναν πρώην πλασιέ και ιδιοκτήτη εστιατορίου. Οι περιπέτειές τους υπό το χαρακτηριστικό άγγιγμα του Kaurismäki, σίγουρα δεν θα αφήσουν αδιάφορους τους θεατές.

Το trailer που δεν έχει καλά καλά ούτε καν Αγγλικούς υπότιτλους, αλλά αρκετούς αγγλικούς διαλόγους για να μεταφέρει μία πρώτη αίσθηση, απλά κάνει τον ενθουσιασμό μας για το επερχόμενο φεστιβάλ της Γερμανικής πρωτεύουσας ακόμα μεγαλύτερο. Σύντομα, θα υπάρξουν νέα για την ταινία αλλά και εκδοχή του trailer με αγγλικούς υπότιτλους. Προσώρας, πάρτε μια πρώτη γεύση και λικνιστείτε στη μουσική υπόκρουση των Dumari & Spuget.. 

Το φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί 9-19 Φεβρουαρίου και το MOVE IT θα καλύψει ξανά την διοργάνωσ με τους περισσότερους διαπιστευμένους συνεργάτες από οποιοδήποτε ελληνικό μέσο.

Δημοσίευση: 11 Ιαν. 2017, 15:29
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να...
5 ώρες
Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη το «True Crimes»...
5 ώρες
Alex Strangelove
Σύνοψη: Ο Alex Truelove (Daniel Doheny) είναι ένας νευρωτικός,...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38784
Spentzos
7669
Odeon
4119
Odeon
3396