Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Μελίνα!

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2018, 17:17

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό», είχε πει τότε η Μελίνα και ίσως να είναι αυτό που οφείλει να περνάει από το μυαλό σου όταν στέκεσαι μπροστά σε τέτοιους χώρους τέχνης, γνωρίζοντας ότι το κλειδί της μαγικής τους πόρτας το φυλάει ο Δήμος.


Ο θερινός κινηματογράφος «Μελίνα» είναι μία μικρή αυλή των θαυμάτων, γνωστή για την σινεφίλ ταυτότητά της. Από το 2016, που κατοχύρωσε επίσημα την επαναλειτουργία του, εκπλήσσει  συνεχώς το κοινό με τα ιδιαίτερα αφιερώματά του σε γνωστούς και αγαπημένους σκηνοθέτες μιας ασπρόμαυρης ή σύγχρονης εποχής, σε βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και σε διαφόρων ειδών θεματολογίες που αγγίζουν έντονα τα κοινωνικά ζητήματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι γοητεύονται τόσοι επισκέπτες εκτός δήμου μαζί του, οι οποίοι φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς το ραντεβού τους.

Η φιλοξενία των ανθρώπων του σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μέρος αυτού του περίεργα παραμυθένιου περίβολου, ενώ οι μυρωδιές από τα αμέτρητα λαχταριστά σουβλάκια που ψήνονται στη σχάρα με τόσο παραδοσιακά ποιοτικό τρόπο σου δίνουν μία γλυκιά αίσθηση ελληνικού γλεντιού.
Χαρακτηριστικό στοιχείο του χώρου το πέτρινο συντριβανάκι στα πόδια του λευκού πανιού που σε κάνει να θες στο τέλος της ταινίας να ρίξεις μέσα του την ευχή σου.

Ήχος και εικόνα αξιοπρεπών προδιαγραφών, γενική είσοδος 3 ευρώ και επιλογές ταινιών για κάθε γούστο και ηλικία που θα τις βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Δήμου.
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα. τηλ. 210-4082530. Εισιτήρια: € 3,00

Χριστίνα Σταύρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

joker joachin phoenix

Ο "Joker" έχει 6 φρέσκα clips

O "Joker" του Τοντ Φίλιπς ετοιμα΄ζεται για την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας...
4 λεπτά

Η solo ταινία της "Black Widow" βρήκε σκηνοθέτη

Οι ευχές της Scarlet Johansson εισακούσθηκαν: το στούντιο της Marvel έχει ανακοινώσει (εδώ και...
9 ώρες

"Mindhunter", season 2: Kill 'em all

Στον πρώτο κύκλο γράψαμε: «Το "Mindhunter" δεν θέλει να δώσει έμφαση στο δέος που...
16 ώρες