Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Mαργαρίτα!

Δημοσίευση: 16 Aug 2019, 14:09
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/nea/cine-aliki-sto-pedion-toy-areos/65093">Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως</a>ΣΧΕΤΙΚΑCine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως

Το 1967 το θερινό σινεμά Μαργαρίτα ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους του Χαλανδρίου και των βορείων προαστίων και τους χαρίζει υπέροχες καλοκαιρίνες νύχτες διασκέδασης με τις κινηματογραφικές προβολές της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει χαρακτηριστεί ως ένα διατηρητέο Πολιτιστικό Μνημείο, αφού πολύ πριν επέλθει η μεταμόρφωση του Χαλανδρίου σε διασκεδασούπολη, ο κινηματογράφος αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα σεμνό στολίδι των βορείων προαστίων.

Γράφω σεμνό, καθώς ενώ έχει εκμοντερνιστεί, παραμένει ένα σινεμά με σεβασμό στη παράδοση, κάτι που μας συγκίνησε αφού θυμήθηκαμε όλα τα παιδικά καλοκαίρια που περάσαμε εδώ.

Ο κινηματογράφος βρίσκεται πλαί στην Λεοφώρο Δουκίσης Πλακεντίας, ενώ ακριβώς δίπλα του θα βρείτε ελεύθερο χώρο στάθμευσης. Το εντυπωσιακό είναι πως ο ήχος της λεωφόρου δεν θα φτάσει ουδέποτε στα αυτιά σας, όχι μόνο επειδή ο χώρος του θερινού περικλείεται από δένδρα και φυτά, ούτε επειδή είναι εξοπλισμένος με ήχο Dolby Surround, αλλά και επειδή πίσω από τα δένδρα έχουν εγερθεί μεγάλα κομμάτια πλεξιγκλάς για να παρεμποδίζουν την οποιαδήποτε φασαρία.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι πολυκατοικίες απέχουν από το θερινό, θα σας κάνουν να ξεχάσετε πού βρίσκεστε, καθώς θα μπορείτε να απολαύσετε την ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό και φυσικά μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία. Σαφώς και πρόκειται περί απόλαυσης αφού εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ανενόχλητοι την ταινία σας καθισμένοι σε πολύ άνετες καρέκλες σκηνοθέτη, με χαλίκι κάτω από τα πόδια σας (το οποίο πάντα έχει μια άκρως ευχάριστη ιδιότητα).

Στο κυλικείο (το οποίο διαθέτει και εξωτερικό χώρο) μπορείτε να βρείτε, ανάμεσα σε άλλα, φρέσκα ποπ-κορν, νάτσος, χοτ-ντογκ και μια μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά ΛΟΥΞ, μπύρες Stella Artois και Leffe, κρασιά και μια κάβα από την οποία δεν λείπει τίποτα.

Δουκ. Πλακεντίας 87, Χαλάνδρι. Τηλ.: 2106014284. Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ., παιδ. & άνεργοι € 6,00. Κάθε Τετ. € 5,00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Under Paris

Under Paris

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών...
1ώρα
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos