Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Αθηναία!

Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2018, 16:23
Συντάκτης:

Η «Αθηναία» είναι έτοιμη, όπως και κάθε καλοκαίρι, για να σε ξελογιάσει. Μιλάμε φυσικά για τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο του Κολωνακίου, που λειτουργεί εδώ και σχεδόν 40 χρόνια με μεγάλη επιτυχία, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του σινεφίλ κοινού.

Ο Θόδωρος Ρίγγας ήταν ο δημιουργός του εν λόγω κινηματογράφου, όπως και της Ριβιέρας και του Βοξ. Είχε βρει στην οδό Χάρητος 50, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα η «Αθηναία», ένα οικόπεδο, που δεν είχε αξιοποιηθεί από κανέναν, και ήταν εγκαταλειμμένο. Οραματίστηκε λοιπόν μέσα σε εκείνον τον χώρο να δημιουργήσει μία κινηματογραφική όαση, το έκανε πράξη και όπως απέδειξε ο χρόνος πέτυχε απόλυτα.

Όπως και στην Ριβιέρα που είχαμε επισκεφθεί (http://www.moveitmag.gr/therina-sinema/move-it-paei-therino-sinema-riviera/58284), ο Ρίγγας ακολούθησε μία ανάλογη αισθητική, δημιουργώντας έναν κινηματογράφο κατάφυτο, ώστε τα ζεστά καλοκαίρια στην Αθήνα, να δροσιζόμαστε με το ωραίο βραδινό αεράκι δίπλα στο τόσο πράσινο, στο κατά τα άλλα ξερό κέντρο της Αθήνας, και με μικρά σιντριβάνια μπροστά από την οθόνη.

Μπορεί να είναι στο Κολωνάκι, μία πολυσύχναστη συνοικία, και με πολυκατοικίες να συντροφεύουν το σινεμά, ωστόσο ούτε πολλή φασαρία ακούς, ίσως και λόγω της πεζοδρόμησης της Χάρητος, οπότε δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, παρά μόνο από την Σπευσίππου, που περνάει διαγωνίως της εισόδου, ούτε οι πολυκατοικίες σε κάνουν να νιώθεις εγκλωβισμένος. Με τα αναρριχητικά φυτά να ανεβαίνουν προς αυτές και με το ωραίο γκράφιτι στην μία όψη μίας πολυκατοικίας που βρίσκεται αριστερά των αναπαυτικών θέσεων, νιώσαμε μία ευχάριστη και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό και με παρέα την «Αθηναία».

Και φυσικά την γευστικότατη σπιτική λεμονάδα που προσφέρεται πολύ οικονομικά στο κυλικείο.

Κολωνάκι, Χάρητος 50, Τηλ.: 2114130430

Εισιτήρια: 8 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο), 8 ευρώ/2 άτομα (κάθε Δευτέρα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos