Σύνοψη: Όταν ο αισιόδοξος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου.

 Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του.

Άποψη: Για όποιον/α ψάχνει ένα παραμύθι γεμάτο γλύκα να τον/την βάλει στον κλίμα των γιορτών, το “Wonka” του Πολ Κινγκ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να επιλέξει αυτές τις ημέρες!

Ο σκηνοθέτης του “Πάντινγκτον” φτιάχνει ένα μιούζικαλ γεμάτο όμορφα χρώματα, φαντασία, όνειρο και αισιοδοξία. H ιδιαίτερη φόρμουλα του Κινγκ στην αφήγηση της ιστορίας συνδυάζει show, ακροβατικά, ευέλικτο μοντάζ και μια χαρακτηριστική ποιότητα στον σχεδιασμό της παραγωγής.

Ο Τσάρλι αυτού του πρίκουελ καταφτάνει στο Παρίσι του μεσοπολέμου μ' ένα όνειρο: να κερδίσει τον κόσμο της πόλης και την αγορά της με τις θεσπέσιες συνταγές του για σοκολάτες και γλυκά που του έμαθε η μαμά του.

Ο γλυκύτατος Τιμοτέ Σαλαμέ με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του ήρωά του, γίνεται εκείνος ο φίλος που όλοι θα θέλαμε για να βάλει λίγη μαγεία στη ζωή μας. Ίσως μια τέτοια ερμηνεία να μην είναι ό,τι περιμέναμε για τον εκκεντρικό ήρωα Γουίλι Γουόνκα, όπως αυτός παρουσιάστηκε μέσα από τo διάσημο παραμύθι του Ρόαλντ Νταλ “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” και όπως αποδόθηκε αργότερα από τους Τζιν Γουάιλντερ και Τζόνι Ντεπ. Ίσως ακόμα αυτή η προσέγγιση σε κάποιους να φανεί γλυκανάλατη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σαλαμέ δεν μπορεί παρά να κερδίσει τα βλέμματα και τις καρδιές μας με την πληθωρικότητά και τη χάρη του όταν μιλάει, τραγουδάει, χορεύει ή απλώς μας κοιτάζει πίσω από την κάμερα.

Μαζί του η οσκαρική Ολίβια Κόλμαν, ο υπέροχος Χιου Γκραντ, ως μικροσκοπικός Ούμπα Λούμπα και όλο το υπόλοιπο ταλαντούχο cast μας προσφέρουν πολλές στιγμές γέλιου, σε ένα δίωρο φαντασμαγορίας, ονειροπόλησης και μουσικής.

Ως origin story, η ταινία παρακολουθεί τη διαμορφωτική περίοδο της πρώιμης ζωής του εξαιρετικού ζαχαροπλάστη, περνώντας μέσα από κάποια απροσδόκητα σκοτεινά θέματα, όπως το γεγονός ότι ο αναλφάβητος Γουίλι δεν καταλαβαίνει κάποια κρίσιμα ψιλά γράμματα και καταλήγει σε καταναγκαστική εργασία, ή όπως η διαφθορά της αστυνομίας και της εκκλησίας. Όμως, αυτό είναι τελικά το εντελώς αντίθετο από ένα σκοτεινό παραμύθι.

Είναι μια όμορφη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, που πασπαλίζει το κλείσιμο της χρονιάς με μεγάλες δόσεις αισιοδοξίας και μπόλικη αστερόσκονη.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Δεκ. 2023, 04:13
Ενημέρωση: 21 Δεκ. 2023, 02:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Wonka
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Δεκεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos