What if?

Ο Γουάλας έχει προηγούμενο από κακές σχέσεις. Έτσι, ενώ όλοι γύρω του, φαίνεται ότι έχουν βρει το τέλειο ταίρι, αποφασίζει να βάλει την ερωτική του ζωή σε αναμονή. Είναι τότε που γνωρίζει την Σάντρι, μια animator που ζει με τον για πολλά χρόνια φίλο της Μπεν.
What if? - κριτική ταινίας

Όταν ο Χάρι (Πότερ) γνώρισε την Σάλι.

Το αιώνιο ερώτημα, αν γίνεται να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που ταλανίζει γενιές και γενιές εφήβων και βάλε, είναι το αντικείμενο της ταινίας.

Εκείνος… έχει το άγγιγμα του Μίδα με τις γυναίκες, εκείνη ζει εφησυχασμένη στην longlife και safe σχέση της. Μέχρι εκεί όλα καλά. Όταν, όμως, θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα παραγνωριστούν και θα αρχίσουν οι σκέψεις του τύπου ‘πολύ καλά περνάμε αρχίζω και φοβάμαι’ και κάπου εκεί…. θα μπερδευτούν τα πράγματα.

Μια χαριτωμένη μεν, ‘αναμάσημα’ δε, rom-com, που φέρει αρκετά κοινά στοιχεία με την περυσινή πολύ καλή ‘Drinking Buddies’, τις προ τριετίας ‘No strings attached’, ‘Friends with Benefits’αλλά και την… προ εικοσιπενταετίας ‘When Harry met Sally’, για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου (ή για να βαρεθείς, εξαρτάται από το πως τα πας με το είδος).

Στα ατού της ταινίας, μερικά χαριτωμένα animation που δίνουν ροή και μια αρτιστίκ αίσθηση indie αισθητικής, η ‘πολύχρωμη’ και στυλάτη φωτογραφία με urban τοπία, φαγητά, υπαίθριες αγορές κλπ και κυρίως η προφανής χημεία μεταξύ του πρωταγωνιστικού διδύμου των Ράντκλιφ aka Χάρι Πότερ και Καζάν. Κρίμα που τα παραπάνω δεν αρκούν για να επιτύχει κάποιος τη συνταγή της ταινίας που θα θυμάσαι του χρόνου.

Τουλάχιστον το ‘Drinking buddies’ είχε ένα λόγο να το θυμάσαι.… Τις μπύρες.

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 9 Οκτ. 2014, 03:52
Ενημέρωση: 15 Οκτ. 2014, 18:32
Τίτλος:
What if? (Φίλοι ή κάτι παραπάνω;)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos