War for the planet of the apes

War for the planet of the apes - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Σίζαρ και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μία φονική μάχη, με ένα στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.

Άποψη: Ολοκληρώνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο, μια τριλογία ενός εκ των πιο "σκεπτόμενων" χολλιγουντιανών φραντσάιζ των καιρών μας, με τον Mατ Ριβς (όπως και στο προ τριετίας Dawn αλλά και το Rise πριν 6 χρόνια του Ρούπερτ Ουάιατ) να ευτυχεί να διαθέτει στο ρόστερ του (και να αξιοποιεί στο έπακρο) την απίστευτη ερμηνεία του Άντι Σέρκις (αλλά ικανοποιητικότατου επιπέδου και από τους υπόλοιπους "πίθηκους") σαν Caesar, ο οποίος πάει το motion capture κυριολεκτικά σε άλλη πίστα, γράφοντας κινηματογραφική ιστορία.

Δεν επαναπαύεται όμως εκεί, εκμεταλλεύεται έξυπνα την εμβληματική κληρονομιά του franchise, αναμιγνύοντας με μαεστρία, σιγουριά και κυρίως ουσία τα εφέ, την επιστημονική φαντασία, το δράμα και θέτει ερωτήματα τόσο όσο, χωρίς να ξεχειλώνει τον προβληματισμό σε βάρος του θεάματος.

Εντυπωσιασμός, αγωνία, επίκαιρες αλληγορίες, σινεφιλικές αναφορές που εξιτάρουν, γοητευτική σκοτεινή φωτογραφική αισθητική αποτύπωση των πλάνων, ένα μπλοκμπάστερ που αξίζει τα χρήματά του.      

Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2017, 20:23
Ενημέρωση: 10 Δεκ. 2020, 03:52
Τίτλος:
War for the planet of the apes (Ο πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
140
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Ιουλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos