Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. Ένας ρομαντικός περιπλανώμενος ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του.

Μάλιστα.

Δεν είναι κακό, ούτε κατακριτέο να είσαι ατάλαντος σε κάτι. Συμβαίνει σε όλους μας: εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να ζωγραφίσω ούτε σπιτάκια. Δεν προσπαθώ όμως να μιμηθώ τον Βαν Γκογκ διάολε!

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να είσαι βέβηλος και παράλληλα να νομίζεις ότι είσαι και ταλαντούχος. Είναι αρετή να γνωρίζεις μέχρι που σε παίρνει.

Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του Τσάρλι πίστεψε (και σίγουρα είχε κάθε καλή πρόθεση) ότι μπορούσε να συγκινήσει το κοινό με μια βωβή ταινία στην οποία μιμείται τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μια δική του εκδοχή που "εμπεριέχει ένα κράμα ηρώων του βωβού σινεμά και όχι μόνο (Μπάστερ Κίτον, Χοντρός & Λιγνός,  Ζακ Τατί, Τσάρλι Τσάπλιν)". ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;

Δικαίωμά του, δημοκρατία και ελευθερία λόγου έχουμε, αλλά δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν είναι μόνο ότι δεν βλέπεται. Πρόκειται για ένα ανέμπνευστο, βαρετό, άθλιο κακέκτυπο των αριστουργημάτων του βωβού σινεμά, με ένα αδιανόητα τραγικό σενάριο και ένα απαράδεκτο και προσβλητικό τέλος, με τον Τσάρλι Τσάπλιν να ζητά αυτόγραφο (...) από τον Έλληνα "καλλιτέχνη".

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Δεκ. 2019, 13:57
Ενημέρωση: 18 Δεκ. 2019, 21:17
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Τσάρλι
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Orion and the dark

Orion and the dark

Θα το βρείτε: Netflix

9 χρόνια μετά το Anomalisa, o Τσάρλι Κάουφμαν βάζει τους φόβους και τις εμμονές...
1ώρα
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos