Stations of the cross

Η Μαρία είναι 14 χρονών. Η οικογένεια της είναι μέλος μιας φονταμενταλιστικής καθολικής κοινότητας. Η Μαρία ζει την καθημερινότητα της στο μοντέρνο κόσμο, αλλά η καρδιά της ανήκει στον Ιησού. Θέλει να τον ακολουθήσει, να γίνει Αγία, και να πάει στον Παράδεισο

Η διαστρέβλωση της θρησκοληψίας

Η πορεία του Χριστού στον Γολγοθά, οι "Σταθμοί του σταυρού", έχει απεικονιστεί από καθολικούς αγιογράφους σε 14 έργα με ανάλογες σκηνές αντίστοιχης θεματολογίας.

Σε αυτό το δεδομένο, ο σκηνοθέτης δομεί μια πολυεπίπεδη θρησκευτική αλληγορία που στηρίζει στον αριθμό 14, με έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού που της επιτρέπει να μην βαλτώσει στην προοπτική του διδακτισμού.

Εκθέτει τον φανατισμό της θρησκοληψίας (και τον τρομακτικό ορισμένες φορές αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην παιδική ηλικία) και την καυτηριάζει με μια λιτή και απόλυτα μεθοδευμένη κινηματογράφηση, δίχως εντυπωσιασμούς, αλλά αρκετή επαναληπτικότητα και επιτηδευμένο focus στην νεαρή πρωταγωνίστρια.

Η οποία πάντως τα δίνει όλα και σου μένει στη μνήμη, σε ένα φιλμ που δημιουργήθηκε για να ξεκινήσει συζητήσεις και τα καταφέρνει απόλυτα.

 

Πρώτη δημοσίευση: 7 Δεκ. 2014, 14:58
Ενημέρωση: 10 Δεκ. 2014, 19:27
Τίτλος:
Stations of the cross (Οι σταθμοί του σταυρού)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos