Spider-Man: Homecoming

spiderman homecoming - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ μάταια περιμένει τον Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τυχαία τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος...

Άποψη: Αναζωογόνηση. Αυτός ήταν ο σκοπός του στούντιο της Marvel για τον Spiderman και το κατάφεραν εξαιρετικά με το Homecoming.

Έναν από τους πιο φτωχούς δραματουργικά, αλλά και λιγότερο δημοφιλείς πλέον, σούπερ ήρωες του μαρβελικού σύμπαντος, κατάφεραν να τον επανεφεύρουν, με χιούμορ, φρεσκάδα και την απαραίτητη αθωότητα και φυσικότητα στο παίξιμο από τον πολύ καλό Τομ Χόλαντ που μοιάζει ιδανικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Με τη νουθεσία του Iron-Man που τον έχει υπό την προστασία του (όπως πάντα τρομερά άνετος ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.) και με το όνειρο της ένταξής του στους Avengers να αποτυπώνεται χαριτωμένα, ο φρέσκος Πίτερ Πάρκερ είναι ο έφηβος της διπλανής πόρτας, με τα νεανικά άγχη και τους έρωτές του, αλλά και με ιδιαίτερα χαρίσματα που τον κάνουν ξεχωριστό. 

Ο Χόλαντ βγάζει προσωπικότητα, κάτι που λείπει από τον κεντρικό κακό της ταινίας (όχι από τον ίδιο τον Μάικλ Κίτον που είναι ως συνήθως εξαιρετικός, αλλά από χαρακτήρα του όπως έχει γραφτεί στο σενάριο), παρ'όλα αυτά μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο τεστ του πιτσιρικά Spiderman πριν μεγαλώσει και γίνει ισότιμο μέλος των Avengers, οπότε στο επόμενο φιλμ (να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει) λογικά θα αναμένουμε κάτι πιο πικάντικο, πιο πολύπλοκο. 

O Tζον Ουάτς (του εντελώς υποτιμημένου Cop Car) είναι άξιος συγχαρητηρίων, διότι ενορχηστρώνει ένα θεαματικό και φρέσκο reboot ενός φθαρμένου σούπερ ήρωα, σε απόλυτα ψυχαγωγικό mood και άριστα ενταγμένο στο σινεφιλικό σύμπαν της Marvel.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2017, 15:54
Ενημέρωση: 13 Ιουλίου 2017, 19:39
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Spider-Man: Homecoming (Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
133
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Ιουλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos