Θρίλερ με ικανοποιητική σεναριακή ιδέα, πρωτοκλασσάτο καστ που όμως υποφέρει από την αδέξια καθοδήγηση του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη και σενάριο που επαναπαύεται και δεν την ψάχνει, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε απρόσμενα σε ένα b-movie που έχει λόγω ύπαρξης στην μεγάλη οθόνη λόγω των λαμπερών πρωταγωνιστών του (αν και ο Άντονι Χόπκινς έχει υπάρξει και με πολύ μεγαλύτερη όρεξη), αντιθέτως θα είχε πολύ πιο υποσχόμενο μέλλον σαν τηλεοπτική σειρά. 

Ο Πογιάρτ (ή κάπως έτσι) έχει την εντύπωση ότι το αφήνει ουσιαστικά τους ηθοποιούς του να αυτοσχεδιάσουν αρκεί, από τη στιγμή που βάζει τις δικές του πινελιές - τεχνικές επειδιξιομανίας τύπου "κοίτα πόσο καλά κατέχω το άθλημα". Μάλλον δεν τον κατέχει όσο νομίζει και ουσιαστικά "κρεμάει" το φιλμ. 

Πάντως, εμπορική δυναμική διαθέτει και λογικά δεν θα τα πάει άσχημα στο ελληνικό box office.

Υπόθεση:
Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ αντιμετωπίζει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες, όταν αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του πρώην συνεργάτη του και γιατρού, Τζον Κλάνσι. Ο μοναχικός γιατρός που τα παράτησε όλα όταν πέθανε η κόρη του και διαλύθηκε ο γάμος του, δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί. Αλλάζει γνώμη όταν αρχίζουν τα απανωτά βίαια οράματα για τη νεαρή συνεργάτιδα του Μέριγουεδερ, Κάθι Κάουλς. Θεωρεί ότι είναι προσωπικά μηνύματα για τον ίδιο. Οι δυνάμεις του τον βάζουν στο στόχαστρο του βασικού υπόπτου, Τσαρλς Αμπρός, και αποδεικνύονται λίγες ενάντια στη θέληση του.

 

Πρώτη δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2015, 14:41
Ενημέρωση: 10 Σεπτεμβρίου 2015, 15:09
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Solace (Το χάρισμα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos