Σύνοψη: Ο Μπίλι Μπάτσον, χάρη στην ευγενική «χορηγία» ενός αρχαίου μάγου, κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη SHAZAM! μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο στον ενήλικα ομώνυμο υπερήρωα. Ωστόσο, παρά το θεόρατο και γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του ένα παιδί που διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό,τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε υπερδυνάμεις: κάνει την πλάκα του! Αλλά θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τις ικανότητες του για να κατατροπώσει τις φονικές δυνάμεις του κακού που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Δρ. Σιβάνα, ο οποίος έχει βάλει στο μάτι τον Shazam.

Shazam!

Άποψη: H DC συνεχίζει να πειραματίζεται και να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί κατά διαστήματα από το βαρύ και σοβαροφανές ύφος των περισσότερων ταινιών της και εδώ προσπαθεί να στήσει ένα αντίτοιχο Deadpool στην (πολύ πιο) εφηβική εκδοχή του σε συνδυασμό με μια σούπερ-ηρωϊκή hommage εξτραβαγκάνζα στο "Big" με τον Τομ Χανκς. Τα καταφέρνει; Και ναι και όχι.

Πρόκειται για μια τίμια προσπάθεια που δεν σε προσβάλει και σε αρκετές στιγμές είναι διασκεδαστική, χωλαίνει όμως καταρχήν στον απροσδόκητα γραφικό κακό που ενσαρκώνει ο Μαρκ Στρονγκ, μια wannabe Matrix lookalike καρικατούρα που υπονομεύει την συνολική προσπάθεια και προκαλεί θυμηδία, μαζί με τις σκηνές που μοιράζεται με τον πρωταγωνιστή και είναι δυστυχώς αρκετές. 

Ο Ζάκαρι Λιβάι από την άλλη εκφράζει αρκετά πετυχημένα την σύγχυση του έφηβου που αποκτά ξαφνικά γαμάτες υπερδυνάμεις και δεν ξέρει πως να τις διαχειριστεί, χωρίς να απορρίπτει σε καμία στιγμή την εφηβική του ιδιοσυγκρασία.  

Shazam!

Δυστυχώς όμως ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Σάντμπεργκ (των Lights Out & Annabelle Creation), ενώ θα περίμενε κανείς να αποδειχθεί περισσότερο αποτελεσματικός στις σκηνές δράσης, παρά στην κωμική διάσταση που συχνά πυκνά αποκτά το φιλμ, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σχεδόν σε καμία στιγμή να διατηρήσει ιμα ισορροπία που θα έκανε το ταινιάκι να ξεζωρίζει από τα αντίστοιχα του είδους και θα το απεγκλώβιζε από την ετικέτα του "ανώδυνου".

Πρώτη δημοσίευση: 5 Απριλίου 2019, 13:45
Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2019, 11:20
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Shazam! (Shazam!)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
132
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Απριλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos