Είναι να απορεί κανείς διαβάζοντας το όνομα του Γκας Βαν Σαντ στους τίτλους της ταινίας σαν τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε αυτό το υποτιθέμενης new age αμπελοφιλοσοφίας, αποπροσανατολισμένα υπαρξιακό μελόδραμα που υπόσχεται αρκετά και παραίδει σχεδόν τίποτα.

Με τον Μάθιου ΜακΚόναχι μάταια να προσπαθεί να αποδώσει το κενό, το αδιέξοδο και τον πόνο που βιώνε ο πρωταγωνιστικός ήρωας που υποδύεται, την φτωχή κινηματογράφηση να σιγοντάρει και το παιδικό σενάριο να επιβεβαιώνει τις όποιες υποψίες αρχίσουν να δημιουργούνται μετά τα πρώτα λεπτά του φιλμ, το "The sea of trees" ολοκληρώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο μια τριλογία (ελπίζουμε να μείνει εκεί) κινηματογραφικής ταλαιπωρίας στην οποία μας υποβάλει ο 62χρονος δημιουργός, μετά τα Restless/2011, Promised Land/2012...

Σύνοψη: Η αγάπη και η απώλεια οδηγούν τον Αμερικανό Άρθουρ Μπρέναν στην άλλη μεριά του κόσμου, σε ένα πυκνό δάσος στους πρόποδες του Όρους Φούτζι της Ιαπωνίας, το οποίο έχει περιγραφεί ως το τέλειο μέρος για να πεθάνεις. Περιπλανώμενος, συναντά τον Ιάπωνα Τακούμι, ο οποίος δεν επιθυμεί πια να πεθάνει αλλά έχει χάσει τον δρόμο του. Μη μπορώντας να τον αφήσει πίσω, ο Άρθουρ επενδύει όση ενέργεια τού έχει απομείνει για να σώσει τον Τακούμι. Η μάχη τους να επιβιώσουν και να αποδράσουν από το δάσος θα φέρει πίσω επώδυνες αναμνήσεις της πεθαμένης του γυναίκας, αλλά ο Άρθουρ θα συνειδητοποιήσει ότι η δοκιμασία αυτή δεν είναι παρά ένα δώρο που θα αλλάξει τα πάντα.

 

Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2016, 16:03
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The sea of trees (Μια θάλασσα από δέντρα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαϊου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

I see you

I see you

Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, ένα 12χρονο αγόρι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο αστυνομικός...
21 ώρες