Σύνοψη: Η Τζεν μια όμορφη κοπέλα, πάει σε μια απομονωμένη βίλα με τον παντρεμένο φίλο της και τους δυο κολλητούς του που ήρθαν για να κυνηγήσουν. Όταν ένας από αυτούς θα την βιάσει ο φίλος της θα την πετάξει από έναν γκρεμό για να μη μιλήσει. Η Τζεν επιζεί και θα πάρει εκδίκηση.

Άποψη: Το Revenge είναι ένα exploitation που βαδίζει στα χνάρια των ταινιών του είδους που ήταν πολύ δημοφιλή τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ταινίες γυρισμένες στο πόδι, με ακραία θέματα, πολύ βία, πολύ αίμα, πολύ σεξ, πολύ πολύ από όλα. Στόχευαν στον ηδονοβλεψία που κρύβουμε όλοι μέσα μας και ικανοποιούσαν αυτό το ένστικτο: Νυμφομανείς Καλόγριες από την Κόλαση. Απόδραση από το Νησί των Κανιβάλων. Θα Φτύσω στους Τάφους σας. Και πάει λέγοντας.

Το Revenge  είναι ένα απαράδεκτο κατασκεύασμα, και αυτό το γράφει ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με exploitations, ακόμη γουστάρει τα B-movies και δεν είχε ποτέ του πρόβλημα με την ωμή βία στο πανί.

Η Λολίτα που γίνεται  Λάρα Κροφτ, επιζεί από πτώση είκοσι μέτρων σε γκρεμό όπου καρφώνεται σε έναν κορμό δέντρου που διαπερνά το σώμα της. Σπάει το δέντρο που είναι σουβλισμένη ανάποδα, και ετοιμάζει την εκδίκηση. Οι τρεις συνένοχοι ψάχνουν το πτώμα, αλλά μάταια. Η Τζεν πνίγει τον έναν, ξεκοιλιάζει τον άλλο και τον τρίτο...αλλά ας μη σας χαλάσουμε το σασπένς. Στο μεσοδιάστημα βγάζει το παλούκι από την μέση της, καυτηριάζει τις πληγές της με πυρωμένο μέταλλο και αρπάζει τα όπλα των κακών που είναι τα μεγαλύτερα που έχω δει ποτέ μου –μάλλον πήγαν για κυνήγι γκοτζίλα- και τρέχει ξυπόλυτη στην έρημο. Α! Όσο περνάει η ώρα, οι πληγές κλείνουν και από κατάξανθη γίνεται μαυρομάλλα.

Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε για σκηνοθεσία, ηθοποιίες ή αληθοφάνεια –μόνο το αίμα που χύνεται από τέσσερα κορμιά σε όλη την ταινία, δε θα το έβγαζε ούτε φυσητήρας κρεμασμένος από γερανό Γιαπωνέζικου φαλαινοθηρικού.

Μάη μήνα, μάλλον κλείδωσε προσωπικά το #1 για την χειρότερη ταινία της χρονιάς. Το Revenge γυρίστηκε για ακριβώς τους ίδιους λόγους που γυρίζονταν αυτές οι ταινίες: Τα φράγκα. Και μπράβο του εάν τα καταφέρει. Κι όμως, ένα σωρό κουλτουριάρηδες έψαξαν να βρουν κρυφά μυνήματα και συμβολισμούς φεμινιστικούς και κοινωνικούς, ειδικά επειδή το γύρισε γυναίκα, η Κοραλί Φαρζέ για την οποία προβλέπουν και ένα λαμπρό μέλλον. Παιδιά, ένα σκουπίδι είναι και το φωνάζει. Απλά πράγματα. Άμα περπατάει σαν πάπια, κάνει κουάκ σαν πάπια, τότε, μάλλον είναι πάπια.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Μαΐου 2018, 09:29
Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2018, 12:30
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Revenge (Revenge)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Μαϊου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο