Πρόμαχος

Μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων του Παρθενώνα.

Για τα Μάρμαρα δεν ξέρουμε, το Βατόμουρο σίγουρα

Ένα αφελές σε βαθμό αστειότητας, στρατευμένο δικαστικό θρίλερ (;), στο οποίο το μόνο που υποφέρεται είναι οι καλές προθέσεις του: να βοηθήσει στην προσπάθεια για την επιστροφή στην Ελλάδα των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Εκεί εξαντλούνται οι όποιες αρετές αυτού του κακοστημένου, τηλεοπτικής αισθητικής, εγχειρήματος που τα έχει όλα λάθος: εξοργιστικά στρατευμένο σεναριακό περιεχόμενο χωρίς την στοιχειώδη δομή, ερμηνείες-καρικατούρες που συνοδεύονται από γραφική απεικόνιση της απελπισίας στους χαρακτήρες, ανύπαρκτη σκηνοθετική άποψη (και βοήθεια στα όσα ανυπόφορα συμβαίνουν). Μια κακή ταινία που δεν προκαλεί καν γέλιο.

Από τα μεγάλα φαβορί για το Χρυσό Βατόμουρο της χρονιάς.

Α.Κ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπαραγωγή Ελλάδας, Αγγλίας και Γαλλίας, με διεθνές cast, η ταινία των δύο Αμερικανών σκηνοθετών, ελληνικής καταγωγής, αδερφών Voorhes, ανοίγει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, μέσα από μια ερωτική ιστορία και με φόντο την εκρηκτική ατμόσφαιρα της Αθήνας του 2011. Πρόμαχος: κυριολεκτικά 'ο πρώτος στην γραμμή της μάχης' ή πρώτη γραμμή. Ο Πρόμαχος ήταν αυτός που ήταν πρόθυμος να πεθάνει στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των Αθηναίων πολιτών. π.χ. - Αθηνά Πρόμαχος - Το μεγάλο χάλκινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς που έστεκε φρουρά μεταξύ Προπυλαίων και Ερεχθείου, μπροστά στον Παρθενώνα.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Νοε. 2014, 20:25
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2014, 03:43
Τίτλος:
Πρόμαχος (Promachos)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos