Πλατεία Αμερικής

πλατεια αμερικης

Σύνοψη: Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του.

Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του. Η Τερέζα, μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία.

Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Άποψη: Tρεις αρχικά ενδιαφέρουσες ιστορίες για την σύγχρονη αστική ελληνική πραγματικότητα, κινηματογραφημένες με τρόπο γοητευτικό και εικόνες με ζουμί, αλλά που γρήγορα εκπίπτει στον διδακτισμό και στην -έστω κομψή- ανακύκλωση μιας ρητορικής που έχει κουράσει.

Οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού καστ είναι φυσικές και δίνουν συχνά τον τόνο στις επιμέρους σκηνές, κυριαρχεί μια αίσθηση περιπέτειας που άλλοτε προσθέτει δυναμική στο εγχείρημα και κάποιες άλλες φορές μπερδεύει σχετικά με την κατεύθυνση που επιδιώκει το φιλμ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι επιμέρους γοητευτικό, αλλά μάλλον άνισο και εν μέρει αμήχανο.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2017, 14:29
Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2017, 15:57
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Πλατεία Αμερικής (Amerika Square)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

tick, tick...BOOM!

tick, tick...BOOM!

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένας μποέμ καλλιτέχνης της δεκαετίας του ’90, χαμένος στην αχανή Νέα Υόρκη, αλλά...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441