Ανυπόφορη συρραφή ερασιτεχνικών γκαγκ που θέλουν να καυτηριάσουν και να καταγγείλουν πολλά, αλλά συνολικά συνυπογράφουν μια κινηματογραφική ασυναρτησία.

Ένα υπερβολικό, γκροτέσκο δημιούργημα που προσπαθεί να πουλήσει μια comme il faut αιχμηρή κριτική για... θησαυρό, ώστε να κουκουλώσει την άγνοια κινηματογραφικής κατάρτισης.

Υπόθεση:
«...γυρίστηκε για την ΚΡΙΣΗ... με την ΚΡΙΣΗ... Είναι μια μαύρη κωμωδία, μιας εμπριμέ χρεοκοπίας. Παρουσιάζει μια χώρα σουρεαλιστική, όπου συμμορίες, Μ.Α.Τ., Μ.Μ.Ε., διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, έμποροι ναρκωτικών, ολιγάρχες, τηλεοπτικές περσόνες, μια ερωτική ιστορία, μπλέκονται μεταξύ τους... ΟΛΟΙ... για να γίνουν ΕΝΑ... ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ... Στο τέλος θα πουλήσουμε “μήλα” στο διαδίκτυο για να μειώσουμε το δημόσιο χρέος. Είναι η σατιρική μάτια του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Δημήτρη Πιατά απέναντι στους δανειστές μας... Τα  ΜΗΛΑ, η βαριά βιομηχανία μας, σημειολογικά μπορεί να είναι το προπατορικό αμάρτημά ή η αρχή για να φτιάξεις “μηλόπιτα”...»

Η ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ», με δεύτερο τίτλο «ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ», είναι η αυθαίρετη μετάφραση του ΠΑΝ σε ΟΛΑ, του αρχαϊκού «δή» που σημαίνει «λοιπόν» και του ΜΙΑ που μεταφράζεται σε ΕΝΑ...

Η «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και απέσπασε τρία βραβεία (Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Δημήτρη Πιατά και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Θεοδόση Πελεγρίνη) στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Με χιουμοριστική διάθεση, ο Δημήτρης Πιατάς γράφει για την «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ»: «Πρόθεσή μου ήταν να κάνω κινηματογραφική ταινία μυθοπλασίας, αλλά με την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας μου βγήκε ντοκιμαντέρ! ...γιατί το φόντο της ταινίας ήταν η χρεοκοπημένη Ελλάδα - υπαρκτό πρόβλημα - ο κανιβαλισμός των κίτρινων Μ.Μ.Ε. - βλέπε διασυρμό του Καθηγητή Φιλοσοφίας και τέως Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, λόγω ενασχόλησής του με τα καλλιτεχνικά - και, τέλος, ο τίτλος της ταινίας που παραπέμπει στο διεθνές πρόβλημα του ΕΜΠΟΛΑ... Αυτό το λάθος είναι η αρχή της κωμωδίας μου... όμως επιμένω ότι έκανα ταινία μυθοπλασίας και όχι ντοκιμαντέρ... Κωμωδία...αλλά ΜΑΥΡΗ!...»

Δημοσίευση: 2 Απριλίου 2015, 11:12
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Πανδήμια (Pandimia)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Απριλίου 2015
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθετεί Μέριλ Στριπ, Σίρσα Ρόναν και Τιμοτέ Σαλαμέ

Οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Αλκοτ αφορούν στην ιστορία της ενηλικίωσης τεσσάρων αδελφών...
18 ώρες

"Glow" season 3: Τρέιλερ σκέτη ακολασία!

Η σειρά του Netflix “GLOW” a.k.a. “Gorgeous Ladies of Wrestling” έκανε την εμφάνισή της...
18 ώρες

Η Σόφι Τέρνερ θέλει να γίνει Boy George

Μετά το «Game Of Thrones» και τους «X-Men», η Σόφι Τέρνερ εξετάζει τους επόμενους...
18 ώρες