In order of disappearance

in order of disappearance

Σκανδιναβικό Fargo

Κοέν και Ταραντίνο συναντώνται αλά Νορβηγικά, σε αυτό το ‘παγωμένο’ revenge film με τους εξαιρετικούς Stellan Skarsgard και τον ‘δικό’ μας Αγγελοπουλικό Bruno Ganz σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Nils Dickman τον οποίο υποδύεται ο Skarsgard είναι ένας οδηγός παγοθραυστικού που χάνει τον γιό του, ο οποίος δολοφονείται από βαρώνους της κόκας χωρίς να φταίει. Ο Nils καταρρέει, αλλά θα σταθεί στα πόδια του και θα ζητήσει εκδίκηση. Και εφ’ όσον το πόρισμα του θανάτου είναι ‘overdose’ θα πάρει το νόμο στα χέρια του και θα κυνηγήσει τη δικαίωση μέσω των όπλων και του παγοθραυστικού του.

Και τα ‘καθάρματα’ θα αρχίσουν να εξαφανίζονται ένα ένα από τα χεράκια του.. Nils και σταδιακά κατά τη διάρκεια της ταινίας τα ονόματα των ηθοποιών θα εμφανίζονται σε ένα πολύ έξυπνο και γεμάτο ‘μαύρο χιούμορ’ addition με μαύρο φόντο στην οθόνη -τύπου κηδειόχαρτο- κάθε φορά που κάποιος από αυτούς μας... αφήνει χρόνους κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Ένα διασκεδαστικό ταινιάκι που θυμίζει αρκετά Fargo, τόσο ο Skarsgard –που συνεργάζεται για τέταρτη φορά με το σκηνοθέτη Hans Petter Moland- όσο και ο Ganz δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ οι υπόλοιποι και νεότεροι ξανθωποί ηθοποιοί του κάστ είναι αρκετά ‘φλώροι’ για τους ρόλους και δεν πείθουν με... τίποτα για ‘κακοποιά στοιχεία’.

Η ταινία κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού κατά τη δημοσιογραφική της προβολή στη Μπερλινάλε, ενώ οι μεγάλοι διάλογοι εκτός δράσης και η υπερβολική βία θυμίζουν αρκετά Ταραντίνο, ο οποίος μαζί με τους Κοέν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τα μάλα του Molan. 

Δημοσίευση: 2 Απριλίου 2015, 14:16
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
In order of disappearance (Με σειρά εξαφάνισης)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Απριλίου 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The old guard

The old guard

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία ηγείται μιας...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724