Οικογένεια Μπελιέ

Οικογένεια Μπελιέ - κριτική ταινίας

Αν έλειπε το σχεδόν ποταπό (σε σύγκριση με το προηγούμενο φιλμ) φινάλε που κύλησε προς το μελόδραμα, θα είχαμε να κάνουμε με μια πραγματική έκπληξη.

Όχι ότι το φιλμ στερείται πλεονκτημάτων, έτσι; Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορία ενηλικίωσης δοσμένη υπό το πρίσμα της ντραμεντί και μάλιστα καταφέρνει αρκετά καλά να ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, όπως οφείλει για να τιμήσει το είδος της, δηλαδή.

Καταφέρνει να ξεφύγει από την πεπατημένη της πομπώδους και εξυπνακίστικης λογοδιάρροιας που συνηθίζει να χαρακτηρίζει ανάλογες γαλλικές παραγωγές και με μια εύθραστη εσωτερικότητα να παραμείνει πρωτότυπη και feelgood δίχως να επαναπαύεται στην ιδιαιτερότητα του θέματός της και να αναζητά safe λύσεις. Προσφέρει γυκόπικρη mainstream συγκίνηση δίχως να εκβιάζει καταστάσεις, ενώ παρά την παλιομοδίτικη "υφή" της, δεν δοκιμάζει -ευτυχώς- να κατηχήσει. Εξαιρετικοί οι ηθοποιί που υποδύονται τους γονείς.

Υπόθεση:
Όλοι στην οικογένεια της Πολά είναι κωφοί εκτός από εκείνη. Όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα: πέρα από τις πάμπολλες υποχρεώσεις τους στην οικογενειακή φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, η μητέρα της τον υποστηρίζει όσο μπορεί και ο 14χρονος αδερφός της είναι ερωτευμένος με την καλύτερή της φίλη! Το μεγαλύτερο πρόβλημά της Πολά είναι η φοβερά πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα τους, είναι ο συνδετικός τους κρίκος με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας. Σύντομα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους πάντες με την υπέροχη φωνή της και ο καθηγητής της αποφασίζει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, που μπορεί να της εξασφαλίσει την είσοδο σε μια σπουδαία μουσική σχολή στο Παρίσι. Πώς, όμως, θα ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της; Και πώς θα μπορέσει να τους αποχωριστεί; 

Πρώτη δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2015, 02:58
Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2015, 20:56
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Οικογένεια Μπελιέ (La famille Belier)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos