Σύνοψη: Η ζωή ενός μεσήλικου ζευγαριού αναστατώνεται όταν ένας ιδιόρρυθμος κωφάλαλος εισβάλλει στη ζωή τους ισχυριζόμενος ότι είναι ο γιος τους. Μόνο που δε θυμούνται να έκαναν ποτέ παιδιά.

Άποψη: To Μουντιάλ Ποδοσφαίρου είναι ο φόβος και ο τρόμος των καταστημάτων εστίασης και των αιθουσαρχών. Και όχι άδικα. Όμως για όλους και κυρίως όλες που ποτέ δεν κατάλαβαν τι νόημα έχει να βλέπεις 22 μαντράχαλους να κυνηγάνε μια μπάλα, το σινεμά και δη το θερινό, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική από το να χαζεύεις το έτερον ήμισυ να αδειάζει μπυροκούτια και να γεμίζει τασάκια μουγκρίζοντας ακατάληπτες φράσεις, κάνοντας κατάληψη στο καθιστικό.

Η Γαλλική κωμωδία Momo που ντεμπουτάρει αυτή την εβδομάδα, παρότι με πολλές ατέλειες και ευκολίες, είναι μια διασκεδαστική και καλόψυχη επιλογή για μια βραδινή καλοκαιρινή έξοδο. Ο κωμικός  Σεμπαστέν Τιερί, αφού έγραψε και πρωταγωνίστησε στο θεατρικό Momo, μεταφέρει την επιτυχία του στο πανί, σκηνοθετώντας και κρατώντας τον ρόλο του κωφάλαλου Πατρίκ.

Το ζεύγος Πριού, ζει την ήσυχη και βολεμένη του ζωή, αγαπημένο και συμβιβασμένο μετά από δεκαετίες γάμου. Όλα θα έρθουν όμως άνω-κάτω όταν ένας... τουλάχιστον ιδιόρρυθμος κωφάλαλος, εισβάλλει κυριολεκτικά στη ζωή και το σπίτι τους, λέγοντας ότι είναι ο γιος τους. Το πρόβλημα είναι πως οι Πριού δε θυμούνται να έκαναν ποτέ παιδιά. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν η άδολη καλοσύνη του Πατρίκ και το καταπιεσμένο μητρικό ένστικτο της κας Πριού κάνει το ζεύγος να αγνοήσει την αλήθεια και να ενδώσει σε μία παράλληλη πραγματικότητα που θα ικανοποιούσε το μεγαλύτερο απωθημένο της ζωής τους.

Μόλις τα κομμάτια μπουν στη θέση τους, το Momo παίρνει μπρος πότε με καλό χιούμορ, πότε με άλματα λογικής τραβηγμένα από τα μαλλιά, μέχρι το τέλος που θα ήταν γλυκερό, εάν δεν σώζονταν από τις ειλικρινά καλές προθέσεις του να είναι γλυκό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφώς ατελές και εξωφρενικό. Το Momo είναι μια ταινία με πολλές σεναριακές τρύπες και ατέλειες στη ροή. Έχει όμως καλές προθέσεις, βγάζει ενίοτε αρκετό γέλιο και στηρίζεται σε τρεις ηθοποιούς πολύ καλούς , που στην Γαλλία είναι πασίγνωστοι.

Ο Τιερί, θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, δίνει μια χαριτωμένη ερμηνεία αν και συχνά θυμίζει τον Τζιμ Κάρεϊ στον Ηλίθιο και τον Πανηλίθιο. Δίπλα του, η εξαιρετική Κατερίν Φρο γνωστή σε εμάς από το Δείπνο Ηλιθίων. Η ταινία πατάει όμως στον απολαυστικό Κριστιάν Κλαβέ (τον Αστερίξ στις πρώτες ταινίες της σειράς) στον ρόλο ενός ανθρώπου που του λένε ότι υπάρχει ένας ελέφαντας στο σαλόνι του και μετά από λίγο καιρό αρχίζει να παρατηρεί πόσο χαριτωμένα κουνάει τα αφτιά του.

Παραδόξως, θα προτείνουμε αυτή την ταινία. Με κανέναν τρόπο άρτια και πραγματικά καλή, θα διασκεδάσει τίμια όσους την δουν και που και που θα τους κάνει να γελάσουν. Μόνο η σκηνή με την Ελληνίδα κα Παπαροπούλου (!) φτάνει. Και το ότι έχουμε Ιούνη και τα θερινά ανοιχτά.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2018, 16:31
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2018, 11:44
Τίτλος:
Momo (Μαμά από το πουθενά)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos