Σύνοψη: Ένα βαθυσκάφος, που εξερευνά τα απόρθητα ύδατα των ωκεανών, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο. Καταλήγει ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού με όλο το πλήρωμά παγιδευμένο. Ο χρόνος τελειώνει και ο δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ προσλαμβάνεται για να σώσει το πλήρωμα και τον ίδιο τον ωκεανό  από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία μήκους 23 μέτρων, τον Μεγαλόδοντα.  Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι, πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του και να έρθει ξανά αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο κυνηγό όλων των εποχών

Άποψη: Πολύ λιγότερο κοντά στα "Σαγόνια του καρχαρία" του Στίβεν Σπίλμπεργκ και περισσότερο προσπαθεί να θυμήσει τρασίλες μπιμουβιές τύπου "Sharknado", το "Meg" του Τζον Tέρτλτομπ με τον Τζέισον Στέθαμ, αφού έχει ξεπαστρέψει όποιο κακό δίποδο έχει βρεθεί στο διάβα του, αυτή την φορά να τα βάζει με τον πιο μεγαλο καρχαρία που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Όχι και τόσο αποενοχοποιημένο ταινιάκι καταστροφής και τρόμου, που επιδιώκει να αναπαράει το κλίμα των αντίστοιχων φιλμ των 70s, μόνο που στην πρεμούρα του να "στρογγυλέψει" κάποιες επιφάνειες για να διακριθεί στο παγκόσμιο box-office (όπου και έσκισε, άρα πέτυχε τον σκοπό του), είναι σε κάποιες στιγμές αρκετά κουραστικό, υπερβολικά δραματικό και κάπως σοβαροφανές. 

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι στιγμές που "ρολάρει" η κατάσταση, ο Στέθαμ είναι άνετος και ευχάριστος στο μάτι (αν και λίγο πιο συγκρατημένος από ότι θα θέλαμε), η δράση είναι χορταστική και τα εφέ ικανοποιητικά, με τον καρχαρία να εμφανίζεται και να τρομοκρατεί τους πάντεςμ δικαιολογώντας το μέγεθος και τον μύθο του. 

Τα κλισέ βέβαια είναι αμέτρητα, αυτό όμως δεν μας πειράζει, το περιμένεις άλλωστε και έχεις βρεθεί στην θέση σου με αποενοχοποιημένη διάθεση. Αυτό που σε φρενάρει όμως να ευχαριστηθείς με την ψηχή σου το Meg, είναι ότι δεν αφήνεται να θυμίσει όσο Sharknado ή Piranha έπρεπε και επιβαλλόταν και επομένως τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Εννοείται ότι θα έχει ενδιαφέρον ένα director's cut όμως, καθώς όπως δήλωσε ο Στέθαμ (εκφράζοντας την δυσφορία του), η ταινία... κατασπαράχτηκε στο μοντάζ ώστε να μην είναι υπερβολικά αιματηρή ή βίαιη για το ευρύ κοινό. Κρίμα.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Aug 2018, 12:23
Ενημέρωση: 30 Aug 2018, 15:41
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Meg (Meg, ο κυρίαρχος του βυθού)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Αυγούστου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Glorious

Glorious

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Γουές προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά τον χωρισμό. Μια τουαλέτα...
5 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου