Σύνοψη: Από τον παραγωγό του «The Conjuring» Τζέιμς Γουάν μια ιστορία τρόμου που ελλοχεύει στο σκοτάδι. Όταν η Ρεμπέκα έφυγε από το πατρικό της, πίστεψε ότι άφησε πίσω της τους φόβους που στοίχειωναν τα παιδικά της χρόνια. Μεγαλώνοντας, δεν ήταν ποτέ σίγουρη τι ήταν αληθινό και τι όχι, αφότου έσβηναν τα φώτα... Τώρα, ο μικρός της αδερφός, ο Μάρτιν, βιώνει τα ίδια ανεξήγητα και τρομακτικά γεγονότα που κάποτε δοκίμασαν την πνευματική της υγεία και απείλησαν την ασφάλειά της. Μια τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα τους, Σόφι, επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά όμως, η Ρεμπέκα θα πλησιάσει την αλήθεια, καθώς η ζωή όλων τους κινδυνεύει... όταν σβήνουν τα φώτα. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην ταινία μικρού μήκους του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ).

Γνώμη: Πολύ καλή ιδέα για μικρού μήκους και ουσιαστικά αυτό ήταν το "Lights out" πριν το δεις ο Τζέιμς Ουάν και η ομάδα του και εντυπωσιαστούν και το προχωρήσουν αναλαμβάνοντας την παραγωγή, για μεγάλου μήκους ταινία τρόμου, ελπίζοντας ότι βρήκαν το νέο μεγάλο χιτ.

Δεν τους έκατσε όμως η κατάσταση όπως μάλλον την είχαν φανταστεί (αν και το φιλμ είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένο εισπρακτικά), δότι δεν το πρόσεξαν το εργάκι και αναφέρομαι κυρίως σεναριακά, όπου ο Έρικ Χάισερερ (του Final Destination 5, του The Thing, αλλά και παραδόξως του επερχόμενου The Arrival του Ντενί Βιλνέβ...) το ξεχείλωσε όσο δεν πάει για να καλυφθεί το έστω 78λεπτο της διάρκειας.

Δεν είναι ότι ο Ντέιβιντ Σάντμπεργκ δεν τα κατεχει τα jump scares: παίζει πολύ καλά το παιχνίδι σκοτάδι-φως και καταφέρνει μερικά πολύ αποτελεσματικά πλάνα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Ουάν τον επέλεξε ουσιαστικά για να κάνει τα ρεπό του (θα σκηνοθετήσει και το Annabelle 2), τώρα που έχει μπλέξει με τα Fast & Furious και τα Aquaman.

Όμως η ιστορία περιστρέφεται σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από την κεντρική της ιδέα και αναπόφευκτα μαντεύεις όλα όσα θα συμβούν, η προσέγγιση του Σάντμπεργκ είναι τελικά αρκετά μονιδιάστατη, ενώ και οι ερμηνείες δεν βοηθούν καθόλου. Να σημειώσω έδώ ότι δεν γίνεται όλα τα πιτσιρίκια που συμπρωταγωνιστούν σε ανάλογα φιλμ να είναι εξαιρετικά και παιδιά θαύματα. Αυτό εδώ ας πούμε (ο Γκάμπριελ Μπέιτμαν) είναι σχεδόν εκνευριστικό.

 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2016, 21:58
Ενημέρωση: 6 Οκτ. 2016, 12:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Lights out (Μη σβήσεις το φως)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
78
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775