To Learning to Drive είναι μια όμορφη ταινία, η οποία αφηγείται τις ζωές δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων που συναντήθηκαν τυχαία. Ο Darwan είναι ένας Ινδός Sikh οδηγός ταξί και δάσκαλος οδήγησης. Ένα βράδυ θα πάρει κούρσα την Wendy και τον σύζυγό της και μέχρι να τους αφήσει στον προορισμό τους θα τους δει να χωρίζουν και την Wendy να καταρρέει. Όταν  θα ξανα βρεθούν με τον Darwan, Η Wendy θα του ζητήσει να της μάθει να οδηγεί. Η τριβή δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων θα επηρεάσει την καθημερινότητα του καθενός διαφορετικά.

Η Wendy προσπαθώντας να ξεφύγει από τον έγγαμο βίο της πια, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τους φόβους της και πρώτα από όλα τον φόβο της οδήγησης. Ο Darwan είναι καθηγητής της αλλά ο τρόπος του και η καθημερινότητά του, τα λόγια του, θα αρχίσουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης μιας νέας ζωής για την Wendy.

Η σκηνοθεσία ακολουθεί τους ήρωες, χτίζει τα υπόβαθρα τους, από που προέρχονται, πως κινούνται, δύο κοινωνίες που δεν συναντιούνται παρά μόνο πάνω στην γέφυρα που ενώνει το Μανχάταν με το Κουίνς. Παρόλα αυτά, ο θεατής αδυνατεί να κατανοήσει αν η ταινία είναι ρομαντική, κωμική ή δραματική. Το σενάριο έχει μικρές εκλάμψεις που δίνουν ένα πολύ όμορφο κωμικό χρώμα, μια δραματική υπόσταση στην Γουέντι και μια ρομαντική ατμόσφαιρα στους πρωταγωνιστές. Όμως εν τέλει, μοιάζει να ψάχνει τον χαρακτήρα του αφού χαρακτηρίζεται από κομμάτια χωρίς ολότητα.

Ο Ben Kingsley ενσαρκώνει υποδειγματικά τον ήρωά του, με μια υπέροχη προφορά και μια πολύ ρεαλιστική ερμηνεία. Ένας οικείος και ταυτόχρονα διαφορετικός χαρακτήρας. Πλάι του η Patricia Clarkson μοιάζει εύθραυστη και απροστάτευτη, ίσως λίγο παραπάνω από όσο θα θέλαμε.

 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Aug 2015, 16:09
Ενημέρωση: 20 Aug 2015, 14:29
Τίτλος:
Learning to drive (Μαθήματα οδήγησης)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Αυγούστου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos